Meteoroloji açıkladı; yağmur geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde lodosla birlikte sıcak hava dalgasının hafta sonu da etkili olacağını, pazar gününden itibaren yağışlı havanın ülkeye giriş yapacağını duyurdu.
Meteoroloji açıkladı; yağmur geliyor
2022-10-01 13:16:51   Güncelleme: 2022-10-01 13:16:51    

Ülke genelinde lodosun da etkisiyle sıcak bir hava etkisini gösteriyor. Uzmanlar lodoslu havanın hafta sonunda itibaren ülkeyi terk edeceğini ve arkasından yağışlı bir havanın ülke genelinde etkisini sürdürmesini beklediklerini açıkladılar.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin genelinde yağış beklenmiyor. Batı kesimlerinin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

İstanbul'da hava durumunun parçalı ve az bulutlu geçmesi beklenirken hava sıcaklığı da mevsim normallerinde seyredecek.

Cumartesi günü ülke genelinde yağış beklenmezken pazar günü Avrupa'dan gelen yağışlı hava Edirne ve Kırklareli üzerinden yurda giriş yapacak.

Pazar gününden itibaren Avupa'dan gelen yağışlı hava pazartesi günü başta Marmara Bölgesi olmak üzere birçok ilde etkili olacak.

Vehaber Menu