Meteoroloji: Kuvvetli yağış bekleniyor

Meteoroloji, Bayburt, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Diyarbakır, Batman Edirne, Tekirdağ, Ankara, Çankırı, Kırıkkale ve Siirt çevreleri ile Mardin'in doğusu için sağanak ve gök gürültülü sağanak kuvvetli yağış uyarısı yaptı.
Meteoroloji: Kuvvetli yağış bekleniyor
2023-04-30 13:42:03   Güncelleme: 2023-04-30 13:42:03    

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Orta Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu' nun doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Edirne, Tekirdağ, Ankara'nın kuzey ve doğusu, Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Bayburt, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevreleri ile Mardin'in doğusunda yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının doğu kesimlerde azalacağı, batı kesimlerde biraz artacağı ve ülke genelinde ise mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzeyli, Marmara ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette, öğle saatlerinden itibaren Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli (40-60 km/saat)) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji, kuvvetli yağış ve rüzgar nedeniyle yaşanabilecek ulaşımda aksama, sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması çağrısı yaptı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü