Meteoroloji'den 15 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yaptı. Ani sel ve su baskınına karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.
Meteoroloji'den 15 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı!
2022-12-15 09:58:09   Güncelleme: 2022-12-15 09:58:09    

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, Samsun, Çorum, Amasya, Tunceli, Malatya, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Sivas, Karaman, Konya'nın kuzey ve batısı ile Ankara'nın güney ve doğu çevrelerinde sağanak yağış etkili olacak.

Doğu Anadolu'nun batı kesimleri ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde ise karla karışık yağmur bekleniyor. Yağışın olduğu bölgelerde hava sıcaklıkları 2 ila 6 derece düşecek.

Türkiye genelinde hava çok bulutlu ya da parçalı bulutlu olurken Mersin çevreleri ile Karaman'ın güneyi, öğle saatlerinden sonra Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş başta olmak üzere Akdeniz'in genelinde Samsun, Çorum, Amasya, Tunceli, Malatya, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Sivas, Karaman, Konya'nın kuzey ve batısı ile Ankara'nın güney ve doğu çevrelerinde kuvvetli yağış yer yer etkili olacak.

Yağış alan yerlerde 2 ila 6 derece azalacağı, Marmara'nın batısında 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, iç kesimlerde mevsim normalleri üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların Akdeniz bölge geneli, Samsun, Çorum, Amasya, Tunceli, Malatya, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Sivas, Karaman, Konya'nın kuzey ve batısı ile Ankara'nın güney ve doğu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Rüzgarın Batı Akdeniz kıyılarında güney ve güneydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.