Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin kampüsünde yangın

Yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin kampüsünde yangın
2018-06-26 16:07:23   Güncelleme: 2018-06-26 16:07:23    

İstanbul'un Beyoğlu ilçesine bağlı Fındıklı'da bulunan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin Fındıklı kampüsünde yangın çıktı. Bianet'in haberine göre, olay yerine gelen Beşiktaş ve Fatih itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın, kontrol altına alınarak söndürüldü.

Hasara neden olan yangının söndürülmesinin ardından, itfaiye ekipleri çatıda soğutma çalışması yaptı. Yangının nedeni henüz belirlenemedi.

Ne olmuştu?

21 Haziran’da Beşiktaş’taki MSGSÜ Devlet Konservatuvarı’nın Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi’nin genişletileceği iddiasıyla taşınması gündeme gelmişti.

Beşiktaş Kaymakamlığı'na giden tebligatta bina 26 Haziran’a kadar (bugün) boşaltılmadığı takdirde elektrik ve suyunun kesilmesi, polis eşliğinde tahliye işlemlerinin başlatılması için tebligat gitmişti.

Ancak okul yönetimi, öğrencileri ve mezunları karara karşı çıkmış bugün için de okulda senatonun toplantı yapması kararı alınmıştı.

23 Haziran’da TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı 'üniversitenin sınav dönemini tamamlamadığı ve taşınılacak yeni yerin tespit edilmediği' gerekçeleriyle kararı ertelediğini duyurmuştu. Yönetim ve öğrencilerin toplantısı da bu gerekçeyle iptal edilmişti.

 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü