Mini etek giydiği için kırbaçlandı, İran'dan kaçıp bikini tasarımcısı oldu

Tala Raassi, İran'da mini etek giydiği gerekçesiyle 16 yaşındayken 40 kez kırbaçlandı. İran'dan kaçıp ABD'ye yerleşen Raassi, bikini tasarımcısı oldu.
Mini etek giydiği için kırbaçlandı, İran'dan kaçıp bikini tasarımcısı oldu
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2022-04-08 19:44:57    

Tala Raassi henüz 16 yaşındayken bir arkadaşının doğum günü partisine katıldı. İran'da dışarıda böyle bir kutlama yapmak yasak olduğu için parti evde yapıldı. Müzikten şüphelenen ahlak polisleri evi bastı ve 16 yaşındaki gençleri tutukladı. Tutuklanmalarına gerekçe olarak  evde yabancı müzik plaklarının bulunması, oje ve ruj gibi kozmetik ürünlerin kullanılması gösterildi.

16 yaşındaki Raassi'nin üzerinde mini bir etek olması da, onun 5 günlük hapis yanında 40 kez kırbaçlanma cezasına çarptırılmasına sebep oldu. 16 yaşındaki bir çocuğun 40 kez kırbaçlanması, 5 gün de bir hücrede kalması ebeveynlerinin onu yurt dışına göndermesi için yeterli bir sebep oldu.

Tala Raassi kırbaçlandığında yıl 2000'di. Ailesi bu korkunç deneyimi atlatması ve daha fazla baskı altında kalmaması için onu ABD'ye gönderdi.

Raassi, ABD'de moda ve işletme okuduktan sonra kısa sürede iş hayatına atıldı. Rassi, kısa bir süre sonra kendi tasarımlarını yaratmaya başlayarak ufak atölyesinden, kendi markasını kurmaya geçti.

Vehaber Menu