Mısır'da sivil 2 İsrail vatandaşı öldürüldü

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Mısır'ın İskenderiye kentinde iki İsrailli turist ve onların Mısırlı tur rehberinin vurularak öldürüldüğünü ifade etti.
Mısır'da sivil 2 İsrail vatandaşı öldürüldü
2023-10-08 15:40:55   Güncelleme: 2023-10-08 15:40:55    

Reuters'a konuşan iki Mısırlı güvenlik kaynağı, İsrailli turist grubuna bir polis memurunun ateş açtığını ve daha sonra gözaltına alındığını ifade etti.

Olayda bir de Mısır vatandaşının yaralandığı belirtildi. Mısır'da İsraillilere yönelik bu tür bir saldırı onlarca yıldır görülmemişti.

Kaynaklardan birine göre saldırıyı gerçekleştiren polis memuru, 'provoke edildikten sonra kontrolü kaybedip rastgele ateş etmeye başladığını' söyledi. 

Olay, Hamas'ın Gazze Şeridi'nden İsrail'e binlerce roket atıp militanların ülkenin içine sızmasından ve İsrail'in 'Demir Kılıçlar Operasyonu'yla karşılık vermeye başlamasından bir gün sonra yaşandı. Hem İsrail'de hem de Filistin'de yüzlerce kişi hayatını kaybetti.
 
Mısır, İsrail'le ilişkileri normalleştiren ilk Arap ülkesiydi. İki ülkenin güvenlik ve enerji alanlarında çok yakın işbirliği bulunsa da birçok Mısırlı Filistin'e desteğini sürdürüyor.