Euronews'te yer alan habere göre Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner, başkent Paris'te düzenlenen 1 Mayıs gösterilerinde şiddet olaylarının çıkmasından kaygı duyduğunu söyledi. Castaner, Paris'te 7 bin 400'den fazla polisin görev yapacağını ifade etti.
Paris'teki gösteride bin ila 2 bin "radikal eylemcinin" şiddet olayları çıkarabileceğini ifade eden Castaner, göstericilerin Toulouse ve Rennes gibi şehir merkezlerinde gösteri düzenlenmesinin yasaklandığını bildirdi.
Salı günü Paris Emniyet Müdürü Didier Lallement, Paris'te gösteri ve yürüyüşün yapılacağı güzergah üzerindeki tüm restoran ve mağazaların işletmecilerinden kepenklerini kapatmasını istemişti.
Sarı Yelekliler ve sendikalar başta Paris'te olmak üzere birçok şehirde gösteriler düzenleniyor. Paris'te eylemler nedeniyle metro seferleri kısmen durduruldu.
Akaryakıt zamlarına ve kötü ekonomik koşullara tepki olarak başlayan, daha sonra Macron yönetimine karşı gösterilere dönüşen Sarı Yelekliler'in eylemleri, 17 Kasım 2018'den bu yana devam ediyor.
1 Mayıs İşçi Bayramı
İşçilerin, günlük çalışma süresi konusunda küresel ölçekte dayanışmayla verdiği mücadeleden doğan 1 Mayıs, dünyanın birçok ülkesinde emek ve işçi bayramı olarak kutlanıyor.
ABD'de işçilerin, günlük çalışma sürelerinin 8 saate indirilmesi için 1884'te başlattığı mücadeleyle ortaya çıkan 1 Mayıs, 1886'da başlatılan kitlesel grevlerle yaygınlaşarak küresel nitelik kazandı.
Milletlerarası İşçi Kardeşliği Teşkilatının 1889 Paris Kongresi'nde (II. Enternasyonalin 1. Kongresi), yılda bir günün, dayanışmaları amacıyla işçilerin ortak bayramı ilan edilmesi kararlaştırıldı. Amerikalı sendikacıların önerisi üzerine o gün ''1 Mayıs'' olarak belirlendi.
Birçok ülkede 1 Mayıs, "Emek Bayramı", "İşçi Bayramı" ve "1 Mayıs Bayramı'' adıyla resmi tatil olarak kutlanmaya başladı.