Vehaber Logo


ADINA BANKA HESABI AÇILDI, 350 BİN KREDİ ÇEKİLDİ: BENİM GİBİ 150 KİŞİ VAR

Adına banka hesabı açıldı, 350 bin kredi çekildi: Benim gibi 150 kişi var 2024-05-22 12:35:22 - 2024-05-22 12:35:22     ©DHA
Muğla'da yaşayan Uğur Kayalı müşterisi dahi olmadığı bankadan gece 01.51'de gelen mesajla şoke oldu. Bilgisi olmadan adına hesap açılıp 350 bin TL kredi çekildiğini öğrenen Kayalı soluğu savcılıkta aldı. Yalnız olmadığını öğrenen Kayalı kendisi gibi 150 mağdur daha buldu...

Muğla Menteşe ilçesinde yaşayan Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı personeli Uğur Kayalı'nın 3 Mayıs saat 01.51'de cep telefonuna özel bir bankadan '350 bin lira tutarındaki ihtiyaç krediniz onaylandı, artı hesabınız tanımlandı ve çekilen kredi sigortalandı' mesajı geldi.

PARA ANINDA BAŞKA HESABA GEÇİRİLDİ

Bankanın müşteri hizmetleriyle görüşen Kayalı, bankanın müşterisi olmadığını, ihtiyaç kredisi ile artı hesap başvurusunda bulunmadığını ve herhangi bir onay vermediğini belirtti.

Ancak müşteri hizmetleri yetkilisi mobil onay mesajı verildiğini, işlemin iptal edilemeyeceğini bildirdi.

Kayalı hem kimlik bilgilerini çalarak adına hesap açarak kredi kullanan kişi ya da kişiler hem de banka hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Kayalı, kredi çekilen hesaba bloke koydurmasına rağmen 350 bin TL'nin 190 bin TL'sinin Elektronik Fon Transferi (EFT) ile başka hesaba geçtiğini öğrendi.

'50 KİŞİYDİK 150 KİŞİ OLDUK'

Mağdur olduğunu belirten Kayalı yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: 

'Banka konuyla ilgili sorumluluğunun olmadığını belirtiyor. Müşterisi bile olmadığım bankadan adıma hesap açılıp, kredi kullanılmış. Hesaplara bloke koydurmama rağmen para üçüncü kişilere, oradan da kripto hesaplara aktarılmış. Benim gibi mağdur olan insanlara ulaştım.

banka hesap kredi
ফটো গ্যালারি ভিডিও শেষ মুহূর্তের খবর ভিডিও বিভাগ ফটো বিভাগ Vehaber যোগাযোগ ইমপ্রিন্ট মেনু