Vehaber Logo


Afganistan'da ABD savaş uçağı düştü!

Afganistan'da ABD savaş uçağı düştü! 2020-08-11 06:40:55 - 2020-08-23 22:19:28    
Afganistan'ın Celalabad kentinde bir ABD savaş uçağı düştü.

AFP'nin aktardığına göre Taliban, ABD uçağını vurarak yere düşürdüğünü öne sürüyor. AFP'ye konuşan ABD'li bir yetkili, olayda 11 kişinin öldüğünü söyledi.

G-130 model uçağın askeri teçhizat taşıdığını ifade eden yetkili, uçağın düşme anında herhangi bir düşman ateşi tespit edilmediğini ve olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü kaydetti.

Uçakta bulunan 6 ABD askeri çalışanın yanı sıra ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon kapsamında sözleşmeli olarak çalışan 5 sivilin de hayatını kaybettiği öğrenildi.

Taliban pazartesi günü Afganistan’ın kuzeydoğusundaki 300.000 nüfuslu Kunduz kentini ele geçirmiş; bunun üzerine NATO birliklerinin desteklediği Afgan güçleri kenti geri almak için kapsamlı bir operasyon başlatmıştı.

Afgan yetkililer, ülkenin kuzeyindeki Kunduz kentindeki kilit alanları Taliban’ın elinden geri aldıklarını söylemiş; Taliban ise kentin büyük bölümünü elinde tuttuğunu belirtmişti.

abd savaş uçağı afganistan taliban
Galería de fotos Vídeos Noticias de última hora Categoría de vídeo Categoría de fotografía Vehaber Contacto Pie de imprenta Menú