Vehaber Logo


Ali Yerlikaya: 63 hesapla ilgili soruşturma başlatıldı

Ali Yerlikaya: 63 hesapla ilgili soruşturma başlatıldı 2024-07-02 00:17:56 - 2024-07-02 00:17:56    
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri’de dün akşam yaşanan olaylara ilişkin 'Paylaşım yapılan hesapların yüzde 37’sinin bot, paylaşımların yüzde 68’nini ise provakatif amaçlı ve negatif olduğu tespit edildi. 63 hesap ile ilgili soruşturma başlatıldı. Bunların 10’u savcılığa sevk edildi; diğerlerinin işlemleri devam ediyor' açıklamasını yaptı. Gaziantep Valiliği, sosyal medyada yabancı bir uyruklu tarafından çekildiği iddia edilen ‘Savaş başlasın’ içerikli ifadelerin yer aldığı videoya ilişkin açıklama yaptı Açıklamada, söz konusu videonun 2021 yılında çekildiği, şüphelinin o tarihte sınır dışı edildiği bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, Suriyeli sığınmacılara ilişkin yaşanan olaylarla ilgili 'Olumsuz hava ve gerilimin artışına sebep olan provokasyonlar yakından takip edilmektedir' ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri’de dün akşam yaşanan çocuk istismarının ardından kentte çıkan olaylara ilişkin X hesabından açıklama yaptı.

Yerlikaya’nın açıklaması şöyle:

'30 Haziran 2024 akşamı Kayseri’de meydana gelen olaylar sonrası sosyal medya platformu X üzerinden yaklaşık 79 bin hesaptan, 343 bin paylaşım yapıldı. Paylaşım yapılan hesapların yüzde 37’sinin bot, paylaşımların yüzde 68’nini ise provakatif amaçlı ve negatif olduğu tespit edildi. 63 hesap ile ilgili soruşturma başlatıldı. Bunların 10’u savcılığa sevk edildi; diğerlerinin işlemleri devam ediyor. Ülkemizin huzur ve güvenliğini tehdit eden, provakatif paylaşım yapanlara, nefret söylemlerinde bulunanlara göz açtırmayacağız.

İletişim Başkanı Altun: 'Provokasyonlar yakından takip edilmektedir'

Asılsız haberlere prim verilmemesi gerektiğini bildiren Altun, şunlrı kaydetti:

'Bir süredir Suriyeli sığınmacılar üzerinden kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan olumsuz hava ve gerilimin artışına sebep olan provokasyonlar yakından takip edilmektedir. Türkiye düşmanı unsurların başını çektiği bazı mahfillerin kamu düzenini test etmeye dönük provokatif faaliyetlerle ülkemizin huzurunu bozma çabaları, devletimizin tüm unsurlarıyla birlikte özverili çalışmaları sayesinde amacına ulaşamayacaktır. Bu kapsamda özellikle sosyal medyanın birçok platformunda ortaya atılan asılsız iddialara, manipüle edilmiş bilgilerle kasıtlı olarak yapılan yalan haberlere ve vatandaşlarımızı provokasyona sevk edecek tüm dezenformasyon faaliyetlerine karşı devletimizin ilgili birimleri İletişim Başkanlığı koordinasyonunda 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürmektedir. Bu çalışmalara destek olmak amacıyla her zaman olduğu gibi asılsız haberlere prim verilmemesi, içeriklerin yayılımında dezenformasyon boyutunun ve ihtimalinin göz önünde bulundurulması ve resmi makamlarımız başta olmak üzere yalnızca güvenilir kaynaklara itibar edilmesi konusunda vatandaşlarımızın hassas davranmasını önemle rica ederiz.'

Gaziantep Valiliği’nden ‘Savaş başlasın’ başlıklı paylaşıma ilişkin açıklama

Bazı sosyal medya hesaplarında, Gaziantep’te yabancı uyruklu bir kişinin ‘Savaş başlasın’ içerikli ifadelerinin yer aldığı videonun paylaşılmasının ardından valilikten açıklama yapıldı. Açıklamada, görüntülerin 2021 yılında çekildiği ve görüntüdeki yabancı uyruklu kişinin sınır dışı edildiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:  

'Bazı sosyal medya platformlarında bir yabancı uyruklu şahsın 'Savaş başlasın' şeklinde ifadelerinin yer aldığı ve Gaziantep’te çekildiği düşünülen bir video servis edilerek vatandaşlarımız kin ve nefrete sevk edilmeye çalışılmaktadır. Söz konusu videonun eski olduğu ve 2021 yılında çekildiği emniyet güçlerimiz tarafından tespit edilmiştir. Konuşmayı yapan  yabancı uyruklu şahsın ise o dönem ilimizde çalıştığı anlaşılmış ve emniyet güçleri tarafından 2021 yılında göz altına alınarak sınır dışı edilmiştir. Vatandaşlarımızın yetkili kaynaklardan açıklanmayan hiçbir bilgiye itibar etmemeleri gerekmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'

suriyeli
照片庫 影片 最後一刻新聞 影片類別 照片類別 Vehaber 聯絡方式 版本說明 選單