Vehaber Logo


Anneannesini öldüren Abdüllatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener hakkında düzenlenen iddianame kabul edildi

Anneannesini öldüren Abdüllatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener hakkında düzenlenen iddianame kabul edildi 2024-09-05 16:59:14 - 2024-09-05 16:59:14    
Gözlem süresinde hazırlanan raporda Şener'in cezai sorumluluğunu etkileyecek şiddet ve mahiyette akıl hastalığının ya da zayıflığının bulunmadığı belirtildi

Ankara'da silahla rehin aldığı anneannesini öldüren, eski bakan Abdüllatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener hakkında düzenlenen iddianame kabul edildi. İddianamede, olay tarihinde ele geçirilen tabancanın şüpheliye ait olmadığı ve Abdüllatif Şener'in olay sırasında araba park ettiği, anne Berrin Şener'in koşarak gelmesiyle olayı öğrendiğini belirttiği yer aldı.

Çankaya ilçesindeki Güvenevler Mahallesi'nde oturan ve psikolojik sorunları olduğu öne sürülen Bedirhan Şener, 31 Temmuz'da babası Abdüllatif Şener ile kendisini ziyarete gelen annesi Berrin Şener ve anneannesi Leyla Çetiner'e kapıyı açar açmaz tabancayla ateş etti.

Leyla Çetiner, hayatını kaybetti. Bedirhan Şener, polis tarafından gözaltına alındı. Şener hakkında adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı uygulanarak, Bilkent Şehir Hastanesi Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi'nde gözetim altına alınmasına karar verildi. Gözlem süresinde hazırlanan raporda Şener'in cezai sorumluluğunu etkileyecek şiddet ve mahiyette akıl hastalığının ya da zayıflığının bulunmadığı ve işlediği iddia edilen suç ile ilgili olayın hukuki anlam ve sonuçlarını algılayabildiği belirtildi. Şener, 29 Ağustos’ta tutuklandı.

Şener hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlanarak iddianame düzenlendi. İddianamede Bedirhan Şener'in ‘üst soya karşı kasten öldürme’, ‘üst soya karşı kasten öldürmeye teşebbüs’ ve ‘ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkında kanuna muhalefet’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 23 yıla kadar hapsi istendi. Düzenlenen iddianame Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Şener 24 Ekim'de hakim karşısına çıkacak.
İddianameden detaylar

Bedirhan Şener hakkında düzenlenen iddianamede Şener'in anneannesi Leyla Çetiner ile annesi Berrin Çetiner'in, Şener ile görüşmek için ikametine gittikleri ve Abdüllatif Şener'in araç park etmek için apartmanın dışında olduğu yer aldı. Anneanne ve annenin apartmanın giriş kapısına girdikten sonra zile bastıkları ve Şener'in kapıyı açar açmaz kendisine ait olmayan silah ile ateş açtığının yer aldığı iddianamede, annenin koşarak uzaklaştığı ve anneannenin kurşunların isabet etmesi nedeniyle hayatını kaybettiği kaydedildi.

Anneannenin ölümünün ateşli silahla mermi çekirdeği yaralanmasına bağlı kafatası kubbe kemik kırıklarıyla birlikte, iç organ ve büyük damar harabiyetlerinden gelişen iç ve dış kanama, beyin doku harabiyeti ve beyin kanaması sonucu meydana gelmiş olduğu belirtildi.

Olay tarihinde bez torba içerinde ele geçirilen tabancanın Şener'e ait olmadığı tespit edildiği kaydedildi.

Şener'in annesi Berrin Çetiner'in beyanında oğlunu görmek için gittiklerini, anneannenin ve Abdüllatif Şener'in aracı park ederken araçtan inerek önden Şener'in ikametine doğru gittiklerini, kapı önünde beklediklerinde zile bastıklarında şüphelinin kapıyı açar açmaz ateş ettiğini ve kendisinin vurulduğunu sanarak kaçtığını söylediği belirtildi. Annenin eşi ile birlikte 112’yi aradıklarını ve Şener'in uzun zamandır psikolojik tedavi gördüğünü, şikayetçi olmadığını söylediği kaydedildi.

İddianamede, Şener'in cezai ehliyeti olmadığını söylediği belirtildi. Abdüllatif Şener'in ise araç parkettiği için olayı görmediğini, anne Berrin Çetiner'in koşarak geldiğinde olayı öğrendiğini belirttiği kaydedildi.

bedirhan şener