Vehaber Logo


Belediye önünde kavun eylemi, gözaltına alındı

Belediye önünde kavun eylemi, gözaltına alındı 2024-08-21 11:47:41 - 2024-08-21 11:47:41    
Konya’nın Çumra ilçesinde kavun, karpuz üretimi gerçekleştiren Abdullah Koyuncu isimli çiftçiye AKP yönetimindeki Karatay Belediyesi, park kenarında kavununu satmasına izin vermedi ve çiftçinin olmadığı bir anda ürünlerine el koydu. Belediye binası önüne gelerek yanında getirdiği kavunları yere vurarak parçalayan Koyuncu gözaltına alındı.

Türkiye’nin dört bir yanında ürünleri para etmeyen üreticilerin eylemi sürüyor. Konya’da da Abdullah Koyuncu isimli çiftçi, ürününü ne tüccara ne de marketlere zararına vermeyip bir kısmını ücretsiz dağıttı bir kısmını ise kendisi satmak istedi. Ancak iddiaya göre AKP yönetimindeki Karatay Belediyesi, Hamzaoğlu Mahallesi, Küçükkumköprü Caddesi, Doğuş Parkı kenarında kavununu satmasına izin vermedi ve çiftçinin olmadığı bir anda ürünlerine el koydu.

AKP’Lİ BELEDİYE ÖNÜNDE TEPKİ GÖSTERDİ

Döndüğünde ürünlerinin yerinde olmadığını gören Koyuncu, ürünlerine AKP’li, belediye zabıtalarının el koyduğunu öğrendi. Ne kadar çabalasa da ürünleri verilmeyen Abdullah Koyuncu, belediye binası önüne gelerek isyan etti. Ürünleri verilmezse batacağını söyleyen Koyuncu, ürünlerinin verilmesini istedi ancak yine sonuç alamadı.

 Koyuncu, şunları söyledi:

“Ben bu yıl 100 ton karpuz dağıttım. Şu an karpuz bitti, kavuna devam ediyorum. Aşağı, yukarı 400 ton malım var. Ben bunu halcisine, esnafına, marketine götürdüm ama kimse almıyor. Ben kendim satmaya karar verdim.  Ben bu malı kendim satarken Karatay Belediyesi benim malıma el koydu. Malımı soruyorum yarın gel, bir gün gel. Bu kuru bir madde değil, çürüyecek bir madde. Şuan benim malımı vermiyorlar. Ben 3 üniversite bitirdim. Ziraat Mühendisliği ve işletme bitirdim. Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptım. Selçuk Üniversitesi’nde gıda bölümünü okudum. Ben yıllardır Konya’da geçinemedim ve köyüme dönerek çiftçilik yapıyorum. Şu an 400 ton malım tezgahta ve ben bu malı satamıyorum. Nerede benim malım diye sorduğumda ‘Senin malını hayrına dağıtacağız’ diyerek dalga geçiyorlar. Bana bu malı satacak bir yer gösterin dedim. Ama yer gösteren olmadı.”

abdullah koyuncu