Vehaber Logo


CUMHURBAŞKANI AFFIYLA TAHLİYE EDİLEN EMEKLİ GENERALLER YENİDEN YARGILANMAK İÇİN DAVA AÇTI

Cumhurbaşkanı affıyla tahliye edilen emekli generaller yeniden yargılanmak için dava açtı 2024-05-20 14:52:47 - 2024-05-20 14:52:47    
28 Şubat Davası’nın sanıkları emekli komutanlardan Çetin Doğan, Yıldırım Türker, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri ve Temel Özkaynak’ın kalan cezaları Cumhurbaşkanı kararı ile affedildi. Emekli komutanlar, yeniden yargılanmak için dava açtı. Komutanların avukatı Aykanat Kaçmaz, 'Rütbe ve hakların iadesi ile adalet yerini bulur' dedi.

28 Şubat Davası kapsamında ömür boyu hapis cezasına çarptırılan komutanlardan birisi cezaevinde vefat etti, 13’ü ise Cumhurbaşkanı’nın af yetkisiyle tahliye edildi. Son olarak tahliye edilen beş komutanın avukatı olan Aykanat Kaçmaz, yargılamanın yeniden yapılması, rütbenin geri alınması ve diğer haklarının iadesi için Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurdu.

Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuşan Avukat Kaçmaz, 'Af değil, adalet istiyoruz. Yargılamanın yenilenmesi sonucu beraat kararı verileceğine inanıyorum' dedi. Toplumda, siyasilerde ve yargı üzerinde '28 Şubat darbedir' algısı nedeniyle yargılananların aklanamadığını belirten Kaçmaz, şunları kaydetti:

'Karşı görüşte olanlar, ‘Bu hukuksuzluk, FETÖ kumpası, sahte delil ve tanıkların beyanlarını’ ileri sürüldüğünde, o süreçte türban sebebiyle eğitim öğretim özgürlüklerinin engellendiği ve üniversitelerdeki türban olaylarını karşı görüş olarak ileri sürmekte ve bu tartışma devam etmektedir. Ancak yargılananlar ne türban yasağı koydukları ne dindar personelin kamu görevini sona erdirdikleri ne de kendisi ya da eşi türbanlı olduğu için emri altındakilere baskı uygulamaktan yargılanmamaktadır. Yüklenen tek suç hükümetin cebir ve şiddetle istifa ettirilmesidir.'

çetin doğan yıldırım türker erol özkasnak fevzi türkeri
Photo Gallery Videos Breaking News Video Category Photo Category Vehaber Contact Imprint Complaint Menu