Ege Çubukçu, “Gelenekçi yapı ve medya tarafından kabul görmeyen ve bastırılan bir janr oldu. Yeni nesil ve yeni medya, anlayışı ile baskıları kırdı ve müzik piyasasından hak ettiğini talep etmeye ve bu talebi karşılamaya başladı. Gezi’nin de büyük etkisi olduğu düşünüyorum” dedi.
Rap müzisyeni Ege Çubukçu, yeni albümü ‘Derya’ ile dinleyiciyle buluştu. 10 yılın ardından bir stüdyo albüm ile müzikseverlerin karşısına çıkan Çubukçu Gezi olayları ve İmamoğlu'na dair de yorumda bulundu.
Çubukçu'nun Gazete Duvar'da yayımlanan röportajından ilgili bölüm şöyle:
Rap müzikteki en önemli kırılma noktası ne oldu peki sizce?
Rap müzik, yükselişini 2000’lerin başında göstermeye başlasa da gelenekçi yapı ve medya tarafından kabul görmeyen ve bastırılan bir janr oldu. Yeni nesil ve yeni medya anlayışı ile baskıları kırdı ve müzik piyasasından hak ettiğini talep etmeye ve bu talebi karşılamaya başladı. Gezi’nin de büyük etkisi olduğu düşünüyorum. Dediğim gibi bir tepki müziği ve genç neslin zaman çizgisinde rap müziğin yükselmesini ve anlatım biçimine ihtiyaç duyulmasını gerektirecek sosyo kültürel – politik etkiler yakın zamanda yaşandı.
İstanbul Belediye Başkanı Seçim sonuçlarının kesinleştiği gün “İstanbul’un yüzünde on milyon yıllık ışık” diye bir tweet attınız. Bu ışığın bir sanatçı olarak size yansıması nasıl?
Çoğu şarkımda bahsettiğim gibi kendimi ve sözlerimdeki anlamı keşfeden herkesi ‘Güneşin Çocukları’ olarak tanımlıyorum. İstanbul’un yüzüne güneş doğdu. Yeniliği, değişimi ve bunun getirdiği umudu paylaşan bir şehir olmayı uzun zamandır hak ediyor. Bu umudun getirdiği enerjinin yansıması anlattığım hikayenin anlaşılması ve paylaşılması açısından beni ayrıca heyecanlandırıyor.