Vehaber Logo


EŞİ VE ÇOCUKLARININ İÇİNDE BULUNDUĞU ARACI UÇURUMA SÜREN DOKTOR AKIL SAĞLIĞI TEDAVİSİ GÖRECEK

Eşi ve çocuklarının içinde bulunduğu aracı uçuruma süren doktor akıl sağlığı tedavisi görecek 2024-06-27 14:34:33 - 2024-06-27 14:34:33    
ABD'de meydana gelen olayda, eşi ve iki çocuğunun içinde bulunduğu aracını uçuruma sürerek ailesini öldürmeye teşebbüs etmekle suçlanan Hintli Amerikalı doktor, hapis cezasına çarptırılmadı.

Psikologlar mahkemeye, Kaliforniya'da radyolog olan Dharmesh Patel'in eşi Neha ve 7 ve 4 yaşlarındaki iki çocuğuyla birlikte geçen yıl psikotik bir krizin ardından arabasını uçurumdan aşağı sürdüğünü söyledi.

Patel, çocuklarının 'seks ticaretine maruz kalma riski' altında olduğuna inandığını ve olayın bu nedenle gerçekleşen bir psikotik krizin sonucunda meydana geldiğini iddia etti. 

Araçla uçurumdan yuvarlanan aile mucizevi bir şekilde kazadan sağ kurtuldu ve parçalanmış arabadan kurtarıldı. Doktorun eşi Neha Patel, eşinin arabayı uçuruma kasıtlı olarak sürdüğünü itiraf etti ancak eşinden şikayetçi olmadığını belirtti. 

Patel'in şizoaffektif bozukluk ve majör depresif bozukluktan muzdarip olduğu belirlenirken, bir psikolog mahkemeye şunları söyledi: 'Kazadan önceki haftalarda ayak sesleri duyuyordu ve takip edildiğini düşünüyordu. O sırada ailesini daha kötü bir kaderden korumak için harekete geçmesi paranoyak ve bir tür sanrısal düşünceydi. Çocuklarının muhtemelen cinsel taciz nedeniyle kaçırılma riskiyle karşı karşıya olduğundan endişeliydi.'

ABD mahkemesi, Patel'in, suç işleyen ve akıl hastalığı olan bir sanığın hapis cezası yerine akıl sağlığı tedavisi görmesine olanak tanıyan bir kanun uygulamasına uygun olduğuna karar verdi. 

Kanunda böyle bir hükmün ancak hastalığın suçta büyük rol oynaması halinde dikkate alınabileceği belirtiliyor. 

Yüksek Mahkeme Yargıcı Susan M. Jakubowski, doktorların teşhisine dayanarak Patel'in Kaliforniya'daki ailesine teslim edilmesine karar verildi. 

Patel, GPS ile takip edilecek ve haftada bir kez mahkemeye rapor vermesi gerekecek. Ayrıca ülkesinin dışına çıkmasına izin verilmiyor ve ehliyet ve pasaportunu da teslim etmesi gerekiyor.

Dava 1 Temmuz'da görülecek.

susan m. jakubowski neha patel dharmesh patel
फोटो गैलरी वीडियो आखिरी मिनट की खबर वीडियो श्रेणी फोटो श्रेणी Vehaber संपर्क करें छाप Menu