12 soruda cinsel zekanızı test edin!

12 soruda cinsel zekanızı test edin! 2020-08-11 06:40:55 - 2021-09-05 00:13:37    
Matematik zekası, sosyal zeka, duygusal zeka derken cinsel zeka da nerden çıktı diyeceksiniz. Ancak son yıllarda cinsel tıpta sık kullanılan bir terim cinsel zeka.
Kendini-partnerini tanımak, iletişim kurmak, cinsel tatmini arttırmak demek. Keyifli ve mutlu bir performansa ulaştıracak tüm bilgi donanımını, iletişim tekniklerini ve cinsel davranışları kapsıyor.

- Kendinizi tanıyor musunuz?

Cinsellikte nelerden hoşlandığınızı, hangi davranışların veya pozisyonların sizi mutlu ettiğini, cinsellik ne kadar sık veya sürede yaşandığında tatmin olduğunuzu düşünmelisiniz. Böylece eşinize bunları doğru aktarabilirsiniz.

- Eşinizi tanıyor musunuz?

Kadın ve erkek arasında istekve uyarılma anlamında doğal farklılıklar vardır. Kaldı ki her erkek veya her kadın da farklı şeylerden hoşlanabilir. Bunun için partnerinizin sizinle aynı şeyleri sevdiği sonucuna varmayın. Onun nelerden hoşlandığı ancak sorarak öğrenebilirsiniz.

- Cinselliğe ne kadar önem veriyorsunuz?

İlişkinizde siz ve partneriniz için cinselliğin yeri ve önemi ne kadar konuşmalısınız. Çoğu zaman her iki partner de cinselliğe eşit önem veriyorsa bu çok veya az olabilir- cinsel uyum daha fazla olur.

- Cinselliğin sizin için anlamı nedir?

Siz daha rahatlama odaklı davranışları benimserken, eşiniz ise sizden romantik sözler-duygu yüklü dokunuşları bekliyorsa hayal kırıklığı ve öfke kaçınılmazdır.

- Farklılıkları biliyor musunuz?

Erkekte en erojen bölge penis başı ve gövdesiyken, kadında klitoris, dış ve iç dudaklar, vajina girişi en az vajina kadar hatta daha da fazla erojendir. Birçok kadın yalnız cinsel birleşme ile değil çoklu bir uyarı ile orgazma ulaşır. Önsevişme ve birleşme sırasında buna gerektiği önemi vermez ve cinsel birleşmeyi ana odak belirlerseniz çift olarak memnun olmanız güçleşir.

- İstekleriniz ne kadar uyumlu?

Bir tarafın daha fazla istek duymasına sık rastlanır. Bu siz veya partneriniz olabilir. Kadınlarda cinsel isteğin her ay adet döngüsüyle, hamilelik-lohusalık-emzirme dönemlerinde, menopoz öncesi ve sonrasında farklı olması doğaldır.

- Nasıl bir performans hedefliyorsunuz?

Kendiniz ve eşiniz için ulaşılması zor, ütopik hedefler belirlerseniz cinsel tatmin hissetmeniz güçtür. Sizin her seferinde kolaylıkla ve her pozisyonda orgazm olmanız ne kadar gerçekçi değilse eşinizin de her defasında çok uzun süre boşalmadan, sertliği kaybetmeden, hatta gecede üç-dört kez performans göstermesi zordur. Eşinizde var olan erken boşalma, sertliği elde etme-sürdürmede güçlük, devam eden cinsel isteksizlik gibi sorunlarda ona destek olmalı ve tedavide eşlik etmelisiniz.

- Kıramadığınız kalıplarınız var mı?

“Kadın cinselliği başlatmaz” “Erkek cinselliğe hep hazırdır” “Olgun kadın bir tek birleşmeyle orgazm olmalıdır”, “Başarılı erkek üstüste sevişebilir” ve daha pek çok şehir efsanesi cinsel özgüveni düşürüyor ve psikolojik yük getiriyor.

- Onunla konuşabiliyor musunuz?

Cinsel sorun yaşayan erkek ve kadınların büyük bölümü problemlerini eşleriyle konuşmuyor. Cinsel sorunlarınızı kabul ederek işe başlayın. Sonra açık yüreklilikle, eleştirmeden, çözüm odaklı eşinizle konuşun.

- Yeniliklere açık mısınız?

Özellikle uzun süreli ilişkilerde cinsellik seyrekleşip rutinleşebiliyor. Oysa çoğu erkek ve kadının cinsellikte sevdikleri davranışlar, uyarı noktaları, cinselliğin zamanı değişiyor. Hep aynı şeyler yerine hoşlandığınız yeni davranışları eşinizle konuşup cinsel rutininize dahil ederseniz cinsellik çok daha uzun süre heyecanını korur.

- Çift olarak nasıl yaşıyorsunuz?

Eğer çift olarak ağır-yağlı yemeklerle besleniyor, sigara içiyor, hiç spor yapmıyorsanız performansınız düşer. Hem cinsel tatmin hem de cinsel hormon ve damarlarınız için doğru yaşam alışkanlıkları edinin.


-Doğru tedavi alıyor musunuz?

Cinsel şikayetlerde kulaktan dolma bilgilerle hareket ediyorsanız sorun büyüyor.

Eşinizle cinsellik hakkında konuşurken:

- Herşeyden önce iyi bir dinleyici olun.
- Konuşmaya olumlu başlayın. Onun sevdiğiniz beğendiğiniz özelliklerini-davranışlarını dile getirin.
- Tüm duygu ve düşüncelerinizi belirtin, eşinizin aklınızı okumasını beklemeyin.
- Onu eleştirmekten çok kendi istek ve arzularınızı söyleyin.
- Eşinizle aynı fikirde olmasanız bile onun hislerine duyarlı davranın.
- Problemlerinizi abartmayın, gerçeğe sadık kalın.
- Tartışmalarda adil olun ve geri alamayacağınız sözleri söylemeyin.
- Sorunlar karşısında hemen ve aşırı tepki vermekten kaçının.
- Cinsel sorunları tartışma ortamında konuşmayın. Sakinleşmeyi bekleyin. Eleştiri ve kırıcı sözlerden uzak durun.
- Bir takım olduğunuzu unutmayın, birbirinize karşı değil birlikte mücadele verin. Devam eden sorunlarda birlikte bir uzmana başvurun.
son dakika