Vehaber Logo


HASTANEDE CİNSEL SALDIRI DAVASINDA SANIK DOKTORA 12 YIL HAPİS

Hastanede cinsel saldırı davasında sanık doktora 12 yıl hapis 2024-05-27 17:12:06 - 2024-05-27 17:12:06    
İstanbul Yedikule Göğüs Hastalıkları hastanesinde hemşire H.Z'ye cinsel saldırıdan ikinci kez yargılanan asistan doktora 12 yıl hapis cezası verildi.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nde görülen cinsel saldırı davasında sanık doktora 12 yıl hapis cezası verildi. 

İstanbul Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hemşire H.Z'nin cinsel saldırıya uğramasına dair asistan doktor S.E. hakkında açılan davada beraat kararı verilmişti. İstinaf mahkemesi, Bakırköy 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararı bozmuştu. 

Bozma kararının ardından İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nde bugün yeniden yargılama yapıldı. Taraflar duruşmada hazır bulundu. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Milletvekili Kezban Konukçu, Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İstanbul Kadın Meclisi ile çok sayıda kadın da duruşmayı izledi. 

'SAVUNMASI MAHKEMEYİ YANILTMAYA YÖNELİK'

Kimlik tespiti sonrasında söz verilen S.E,  önceki ifadelerini tekrar ettiğini söyledi. H.Z’nin avukatı Feyza Altun, sanığın savunmasının 'mahkemeyi yanıltmaya yönelik' olduğunu söyledi. Altun, 'Sanık başından beri çelişkili ifade vermektedir. Savunmaları ise suçlamalardan kurtulmaya yöneliktir. 'Gönül bağı' ilişkisi de kanıtlanmamıştır ve bu iddiayı kabul etmiyoruz' dedi.

Altun, tanıklarının eksik dinlendiğini belirterek, 'Sanığın bekar olduğunu görüyoruz. Oysa ilk duruşmalarda sanık evliydi ve yani boşanmış. Sanığın eşi daha önce evliyken müvekkilimi aramış ve ısrarla şikayetini geri çekmesini istemiş. Bu yönüyle sanığın eşinin tanık olarak dinlenmesini istiyoruz. İlk derece mahkeme bizim tanıklarımızı azarladı ve beyanlarını bile düzgün bir şekilde dosyaya koymadı' diye kaydetti. 

'DİĞER ÇALIŞANLARI DA TACİZ ETTİ'

Kadınların cinsel saldırıya maruz kaldığını ve faillerin kendilerini 'gönüllü ilişki' ifadeleriyle savunduğuna dikkati çeken Altun, 'Sanık ‘gönül ilişkisi’ deyip duruyor. Ama doğru düzgün konuşma bile yok aralarında. Acaba sanığın kendisi şizofreni olabilir mi?' diye sordu. 

Diğer sağlık çalışanlarının sanık tarafından taciz edildiğinin belirtildiğini ifade eden Altun, 'Tanıklarımız diyor ki ‘Bizi taciz’ etti. Ama ilk derece mahkeme diyor ki, ‘Sus, onu sormadım, bizi dinleyin.’ Birçok kadın bu tacizlerle, tecavüzlerle karşı karşıya kalıyor. Beraat kararı diğer erkeklere motivasyon olacak. Toplumun vicdanını rahatlatmanızı istiyoruz. İndirim uygulanmadan sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz' ifadelerini kullandı.

H.Z. de daha önceki beyanlarını tekrarladığını söyledi. 

Savcı, Bakırköy 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin 'delil yetersizliği' iddiasıyla verdiği karara uyulması talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, 'cinsel saldırı' suçlamasıyla sanığa 12 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, ayrıca tutuksuz yargılanan sanık hakkında yurt dışı yasağı kararı aldı.

doktor hastane asistan doktor yedikule göğüs hastalıkları hastanesi
Galeria de fotos Vídeos Notícias de última hora Categoria de vídeo Categoria de fotos Vehaber Contato Impressão Menu