Vehaber Logo


Hizbullah, Golan'da futbol sahasını vurdu: Yaşları 10 ila 20 arasında değişen çok sayıda ölü ve yaralı var

Hizbullah, Golan'da futbol sahasını vurdu: Yaşları 10 ila 20 arasında değişen çok sayıda ölü ve yaralı var 2024-07-27 19:41:27 - 2024-07-27 21:37:37    
Suriye'de, Golan Tepeleri'nde bulunan Dürzi beldesi Mecdel Şems'e düzenlenen roket saldırısında çok sayıda ölü ve yaralı olduğu açıklandı.

AA'nın Times of Israel'den aktardığına göre, Lübnan'dan İsrail'in kuzeyindeki Golan Tepeleri'nde yer alan ve yoğunlukla Dürzilerin bulunduğu Mecdel Şems beldesine yönelik roket saldırısı düzenlendi.

İsrailli yetkililer, roketin Lübnan’daki Hizbullah tarafından atıldığını, 10 ila 20 yaşları arasında olan en az 30 kişinin ağır bir şekilde yaralandığını bildirdi. Daha sonra bu rakam 9 ölü, 34 yaralı olarak güncellendi.

Bölgedeki bir sağlık görevlisi, olay yerinde büyük bir yıkım olduğunu belirtirken İsrail ordusunun yaralıların tahliyesine yardımcı olduğu ifade edildi.

İsrail ordusu, yaralıların tahliyesi için bölgeye helikopter yönlendirildiğini duyurdu.

Hizbullah'tan yapılan açıklamada da Golan Tepeleri'nde İsrail ordusuna ait bir yerleşkeye katyuşa füzeleriyle saldırı düzenlediği belirtildi, ancak Mecdel Şems'in isminden bahsedilmedi.

HİZBULLAH: İLGİMİZ YOK

Hizbullah'ın basın bürosu başkanı Muhammed Afif,, Reuters'a yaptığı açıklamada saldırıyla ilgili olmadıklarını söyledi.

İSRAİL TEYAKKUZA GEÇTİ

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun saldırının ardından ABD’de güvenlik istişarelerinde bulunduğu belirtildi.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın da Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ve diğer üst düzey savunma yetkilileriyle bir değerlendirme toplantısı yaptığı öğrenildi.

Sosyal medyada, Mecdel Şems beldesinde saldırı alarmlarının çaldığı ve yerleşim alanında bir noktada güçlü bir patlama meydana geldiği görüntüler paylaşıldı.

Öte yandan, Lübnan'daki Hizbullah, İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırılarda 4 üyesinin öldüğünü duyurdu.

Hizbullah'ın açıklamasında, ölenlerin isimlerinin Hassan Hilal el Saidi, Ahmed Hikmet Musa, Muhammad Ali Mustafa Mariş ve Naim Ali Ferhad olduğu belirtildi.

israil filistin hassan hilal el saidi ahmed hikmet musa muhammad ali mustafa mariş naim ali ferhad