Vehaber Logo


İLHAN TATAR MAHKEMEDE: 'UYUŞTURUCU İŞİ YAPAN SEN VE SÜLEYMAN SOYLU'DUR'

İlhan Tatar mahkemede:  2024-05-22 15:46:50 - 2024-05-22 15:55:31    
2016 yılında Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Tatar aşireti üyesi Mahfuz Tatar'ın kardeşi İlhan Tatar, Ayhan Bora Kaplan'la mahkemede sert bir tartışma yaşadı. Kaplan'ın 'Uyuşturucu işi yapıyorsunuz' suçlamasına karşılık olarak Tatar, 'Uyuşturucu işi yapan sen ve Süleyman Soylu'dur' dedi.

Gizli tanıklardan birinin firar etmesi, diğerinin ifadesini geri çekmesi ve soruşturmayı yapan polis müdürlerinin tutuklanmasıyla Ayhan Bora Kaplan'ın organize suç örgütü davası daha da ilginç bir hal aldı

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Sincan Cezaevi kampüsündeki duruşma salonunda bugün görülen davanın 12. celsesi, öldürülen Mahfuz Tatar'ın kardeşi İlhan Tatar'ın beyanı ve yaşanan tartışmalarla başladı.

Gazeteci Müyesser Yıldız'ın aktardığına göre; İlhan Tatar, cinayetin siyasi güçler ve bürokrasi eliyle kapatıldığını, şikayetlerinin kayda alınmadığını ve her defasında mahkeme heyetinin değiştirildiğini anlatarak, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Ayhan Bora Kaplan'ın avukatı Umut Köroğlu, başsağlığı diledikten sonra İlhan Tatar'a cinayeti gözlemleyip gözlemediğini sordu. Tatar, cinayeti görmediğini söyledi.

Bora Kaplan’ın soruları sırasında işe şu tartışmalar yaşandı:

Kaplan: İfadesinde geçenleri nereden duymuş, bu ifadeyi neye dayanarak vermiş?
Tatar: Bu şahıs torbacı.
Kaplan: Torbacı sensin. Düzgün konuş, saygısız.
Tatar: İşin içinde yokuz, ne istiyorsa verelim, kapatalım dedi. İşin içinde olmayan bunu söyler mi?
Kaplan: Sorum bu değildi. (Tatar sözlerini tekrarlayınca) La bi sussana.
Başkan: Azarlar gibi konuşma.
Kaplan: Sorularıma cevap vermiyor.
Tatar: Sen kimsin cevap vereyim?
Kaplan: Sen kimsin lan? Ümit Günay ne zaman gitmiş bunun yanına? Ümit Günay cezaevinde, çağırıp soralım.
Tatar: Sana göre zaten her şey yalan. Sütten çıkmış ak kaşıksın.
Kaplan: Amcan Arslan Tatar’la bir problemin var mı?
Tatar: Bu konu onu ilgilendirmez., görüşeceğiz senle… Kendi adaletimizi kendimiz…
Kaplan: Daha önce niye benden şikayetçi olmamış?… Abin uyuşturucu işi yapıyor mu?
Tatar: Uyuşturucu işi yapan sen ve Süleyman Soylu’dur.
Kaplan: Edepsizlik yapma. Devlet buyüklerine bir şey şöyleme. Küfür edersen karşılığını alırsın.

MAHKEME BAŞKANINDAN KAPLAN’A: TERBİYESİZLİK YAPMA

Bu tartışmalardan sonra İlhan Tatar'ın avukatı, müvekkilinin sakinleşmesi için ara verilmesini istedi. Tatar SEGBİS'le bağlandığı yerden ayrılırken Bora Kaplan, 'Kolpaçino ya...' diye bağırınca Mahkeme Başkanı, 'Terbiyesizlik yapma' diye tepki gösterdi.

İlhan Tatar'ın sakinleşip gelmesi beklenirken Bora Kaplan, sorularına cevap alamadığını hatırlattı. Mahkeme Başkanı, 'İfadesi görgüye dayalı değil. Duyum, tevatür' karşılığını verdi. Bunun üzerine Kaplan da, 'O zaman soru sormama gerek yok' diye konuştu.

İlhan Tatar'dan sonra beyanda bulunan avukatı, cinayet dosyasının karartıldığını belirtirken, Bora Kaplan'ın olay yerinde olmadığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Tanık Y. D.'nin dinlenmesinin ardından Mahkeme Başkanı, bugün dinlenecek tanık ve mağdur kalmadığını bildirerek sanıklar ve avukatlarının taleplerini aldı.

ayhan
Galerie de photos Vidéos Actualités de dernière minute Catégorie vidéo Catégorie photo Vehaber Contact Mentions légales Menu