Vehaber Logo


İRANLI ÖĞRETMEN ÇOK SAYIDA ÇOCUĞA CİNSEL İSTİSMARDAN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

İranlı öğretmen çok sayıda çocuğa cinsel istismardan adliyeye sevk edildi 2024-05-22 15:34:51 - 2024-05-22 15:38:31    
İstanbul Çekmeköy'de özel bir okulda ''çok sayıda çocuğa cinsel istismarda bulunduğu'' iddia edilen İranlı öğretmen B.G., adliyeye sevk edildi. Okul idaresi hakkında da 'suçu bildirmeme' ve 'kaçak işçi çalıştırmaktan'' işlem yapıldı.

İstanbul Çekmeköy'de özel bir okulda İngilizce öğretmeni olarak görev yapan İranlı uyruklu B.G.'nin bir çok öğrencilerine cinsel istismar ve tacizde bulunduğu iddiası sosyal medyada gündeme oldu.

Bazı öğrencilerin rehber öğretmen ve okul idaresine durumu anlatmasıyla ortaya çıkan olayla iddialarla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden resmi açıklama yapıldı. 

'ÇALIŞMA İZNİ YOK'

Açıklamada, çocukların cinsel istismara uğradığının müşteki beyanları ile anlaşıldığı, okulda görev yapan İranlı B.G'nin sadece oturma izninin olduğu, çalışma izninin ise bulunmadığı kaydedildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

'İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, Çekmeköy ilçesinde bir okulda meydana gelen ve 21 Mayıs 2024 tarihinde bazı sosyal medya hesaplarına yansıyan 'çocuğun cinsel istismarı' olayı ile ilgili olarak yapılan kontrolde; ilçede bulunan okulda görevli öğretmen tarafından çocukların cinsel istismara uğradığı müştekilerin beyanlarından anlaşılmış, şüpheli B.G. aynı gün yakalanarak gözaltına alınmıştır.

OKUL HAKKINDA DA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Şüpheli hakkında yapılan incelemede; 3 Kasım 2024 tarihine kadar aktif olarak oturum izninin bulunduğu, ancak çalışma izninin olmadığı anlaşılmıştır.

Öte yandan, okul idaresi hakkında 'suçu bildirmeme' ve 'kaçak işçi çalıştırmaktan' adli ve idari işlem başlatılmıştır. 

Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıs, 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan yürütülen tahkikat işlemlerinin ardından 22 Mayıs 2024 tarihinde adli makamlara sevk edilmiştir.'

öğretmen
ফটো গ্যালারি ভিডিও শেষ মুহূর্তের খবর ভিডিও বিভাগ ফটো বিভাগ Vehaber যোগাযোগ ইমপ্রিন্ট মেনু