Vehaber Logo


ULUSLARARASI - İsrail'den nokta atışı! 2 aracı hedef aldı

İsrail'den nokta atışı! 2 aracı hedef aldı 2024-08-03 17:36:40 - 2024-08-03 17:36:40    
ULUSLARARASI - Hizbullah'ın Golan Tepeleri'ne saldırı düzenleyip yanlışlıkla sahada futbol oynayan müslüman çocukları vurmasının ardından İsrail, Hizbullah komutanı Fuad Şükür ve Hamas lideri İsmail Heniyye'yi vurdu. Netanyahu, savaş alanını genişletiyor.

İsrail  Hizbullah'ın Golan Tepeleri'ndeki saldırısına karşılık, savaşın alanını genişletecek suikast girişimlerine başladı.İsrail, önce Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür'ü düzenlediği suikastla öldürdü. Şükür'ün ardından bir ölüm haberi de İran'dan geldi. Hamas lideri Heniyye, Tahran'da uğradığı saldırı sonucu öldü. İran, yaptığı son dakika açıklamasında İsrail ve ABD'yi işaret etse de İsrail kanadından 'yorum yok' cevabı geldi. Heniyye'nin ardından Hamas'ın iki numaralı adamı Muhammed Deif'in öldürüldüğü duyuruldu. İsrail, ölüm haberini Deif'in üstünü çizerek duyurdu ancak Hamas iddiaları yalanladı.

HAITHAM BALIDI DE ÖLDÜRÜLDÜ
Son olarak Filistin haber ajansı WAFA, İsrail ordusunun insansız hava aracıyla otomobilde bulunan Haitham Balidi'ye hava saldırısı düzenlediğini açıkladı. İki roketin isabet ettiği araçta yer alan Balidi, hayatını kaybetti. Balidi'nin, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın Tulkerim'deki komutanlarından olduğu detayı paylaşıldı.

İKİ ARAÇ HEDEF ALINDI
İsrail'in nokta suikastları, sosyal medyada yayılan görüntülerle servis ediliyor. Beyrut/Şam karayolundaki bir araç ile Batı Şeria’daki başka bir aracın vurulduğu öne sürüldü.

israil