Vehaber Logo


KOCAELİ'DE POLİS OTOSUNDA ŞÜPHELİ ÖLÜM: BEKÇİ VE POLİSLERE 21 YIL HAPİS

Kocaeli'de polis otosunda şüpheli ölüm: Bekçi ve polislere 21 yıl hapis 2024-05-22 21:50:58 - 2024-05-22 21:50:58     ©AA
Kocaeli'de polis otosundaki 2 şüpheliden birinin ölümüne, diğerinin de yaralanmasına neden oldukları gerekçesiyle 2 polis ile bekçi, 21'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kocaeli'de gerçekleşen bir olayda polis otosundaki arbede sonucu bir şüpheli hayatını kaybederken, diğer şüpheli ise yaralandı. Mahkeme, olaya karışan 2 polis memuru ile bir bekçiyi 21'er yıl hapis cezasına çarptırdı.

Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar bekçi U.O, polis memurları M.E.C. ve M.Y. ile taraf avukatları katıldı. Olayda yaralanan müşteki A.G. (50) ise duruşmaya katılmadı.

Duruşmada söz verilen müşteki avukatı Bedirhan Teker, sanıkların kasten öldürme suçundan cezalandırılmalarını talep etti.

Sanık polis memuru M.E.C, maktul ve müştekiye orantılı bir şekilde müdahalede bulunduklarını iddia ederek, 'Görevimizi yerine getirmeye çalıştık. Kaçmaya çalışmaları nedeniyle orantılı müdahalede bulunduk.' dedi.

Polis memuru M.Y. de bu durumun kendilerini derinden sarstığını belirterek, 'Ben ve arkadaşlarım şahsın yaşaması için elimizden gelen her şeyi yaptık. Ölmesin diye çok çaba sarf ettik. Çok üzüldük' ifadesini kullandı.

Bekçi U.O. ise hastanede linç girişiminde bulunulan şüphelileri koruduklarını, böyle bir olay yaşandığı için üzgün olduklarını söyledi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklara maktul M.S'ye (49) yönelik 'kasten yaralama sonucunda vücutta kemik kırılmasına yol açacak şekilde öldürmeye neden olma' suçundan 18'er yıl, müşteki A.G'ye de 'kasten yaralama' suçundan 3'er yıl hapis cezası verdi.

OLAY

Zonguldak'tada şüpheli olan M.S. ve A.G. 22 Mayıs 2023 tarihinde polis ekiplerince İstanbul'da yakalanmış, polis aracıyla seyir halindeyken Anadolu Otoyolu Kocaeli kesiminde araçtaki bekçi U.O, polis memurları M.E.C. ve M.Y. ile sanıklar arasında arbede yaşanmış, bu esnada ağır yaralanan sanıklardan M.S, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

bekçi polis
Galeria de fotos Vídeos Notícias de última hora Categoria de vídeo Categoria de fotos Vehaber Contato Impressão Menu