Vehaber Logo


Merih Demiral'ın işareti toplumu yine böldü! "Toplum olarak bi' sevinecek miyiz?"

Merih Demiral'ın işareti toplumu yine böldü! 2024-07-03 05:32:47 - 2024-07-03 05:59:26    
EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Avusturya'ya karşı attığı gol sonrası bozkurt işareti yapan Merih Demiral tepki gördü.

Merih Demiral'in yaptığı hareketin siyasi olduğu gerekçesiyle ceza alacağını belirtenler olduğu gibi hareketin siyasi olmadığını, MHP'den önce de bu hareketin olduğunu belirtenler arasında sosyal medyada ve çeşitli platformlarda tartışma çıktı.

Demiral'ın hareketinin ülkece ortak hareket etmeye, tek çatı altında birleşmeye mani olduğunu düşünenler futbolcuya tepki gösterdi.

AVUSTURYA, SİYASAL İSLAM İLE MÜCADELE KAPSAMINDA 'BOZKURT' SEMBOLÜNÜ YASAKLAMIŞTI

Avusturya 2019 yılında aldığı kararla,  'aşırıcılık ve siyasal İslam ile mücadele' gerekçesiyle aralarında 'Bozkurt' sembolünün de bulunduğu, çeşitli gruplara ait işaret ve sembollerin kullanımını yasaklamıştı.

Tartışmalı yasaya Türkiye sert tepki göstermiş, Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 'Avusturya'da parlamentoda kabul edilen ve yasalaşma süreci tamamlanan 'Sembol Yasası'nın 'Bozkurt' işaretini içerecek şekilde 1 Mart 2019 tarihi itibarıyla yürürlüğe girecek olmasını kabul etmiyor ve bir kez daha şiddetle kınıyoruz.' ifadesine yer verilmişti.

merih demiral