Vehaber Logo


ÖZDAĞ: PKK HER YERDE KENT SAVAŞI BAŞLATMAYI PLANLIYOR!

Özdağ: PKK her yerde kent savaşı başlatmayı planlıyor! 2020-08-11 06:40:55 - 2022-03-24 05:49:49    
MHP Ge­nel Baş­kan Yar­dım­cı­sı Prof. Dr. Ümit Öz­dağ, Sözcü'den Nil Soysal'a gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İş­te o rö­por­taj:

An­ka­ra­’da ya­ka­la­nan iki can­lı bom­ba ile di­ken üs­tün­de ya­şa­mak­ta ol­du­ğu­mu­zu bir kez da­ha his­set­tik. Tür­ki­ye­’de ilk de­fa te­rö­rün bü­yük şe­hir­le­re ine­ce­ği­ni SÖZ­CÜ­’ye ver­di­ği­niz rö­por­taj­da siz di­le ge­tir­miş­ti­niz. Do­la­yı­sıy­la ön­ce­lik­le bü­yük­şe­hir­ler­de­ki te­rör teh­di­di ile il­gi­li yo­rum­la­rı­nız ve ön­gö­rü­le­ri­ni­zi ala­bi­lir mi­yim?
Bü­yük şe­hir­le­re yö­ne­lik te­rör teh­di­di hem PKK hem IŞİ­D’­den kay­nak­la­nı­yor. IŞİ­D’­li can­lı bom­ba­la­rın ger­çek­leş­tir­mek is­te­di­ği yıl­ba­şı kat­li­amı en­gel­len­di. An­cak PKK’­nın Sa­bi­ha Gök­çen Ha­va­ala­nı’­na yap­tı­ğı sal­dı­rı en­gel­le­ne­me­di. Bu sal­dı­rı, Tür­ki­ye te­rör ta­ri­hi­nin en bü­yük ve ses ge­tir­me­si ge­re­ken sal­dı­rı­la­rın­dan bi­ri­dir. Giz­li ve bir öl­çü­de oto­san­sür ile ko­nu bas­kı­lan­dı. Sa­bi­ha Gök­çen sal­dı­rı­sı, PKK’­nın ne ka­dar kap­sam­lı ey­lem­ler ile bü­yük şe­hir­le­re sal­dır­ma­ya ha­zır ol­du­ğu­nu gös­te­ri­yor. PKK son aşa­ma­da Gü­ney­do­ğu’da kent ayak­lan­ma­sı ve iş­gal­le­ri, ba­tı­da bü­yük kı­yım­lar ile Tür­ki­ye­’yi tes­lim ol­ma­ya zor­la­ma­yı he­def­li­yor. Hem IŞİD, hem PKK ey­lem ara­yı­şı için­de iken is­tih­ba­ra­ta bü­yük iş dü­şü­yor.

'PKK DAHA BÜYÜK BİR TEHDİT OLUYOR'

Ya­ni or­ta­da bir is­tih­ba­rat za­fi­ye­ti mi var?
Yıl­ba­şı ak­şa­mı Mü­nih Ga­rı­’na ya­pıl­ma­sı plan­la­nan te­rö­rist sal­dı­rı­nın is­tih­ba­ra­tı Ira­k’­tan gel­di. Bu tür yurtdı­şı is­tih­ba­ra­tı an­cak MİT el­de ede­bi­lir. Tür­ki­ye bu­gün AK­P’­nin açı­lım ve yan­lış Su­ri­ye po­li­ti­ka­la­rı­nın be­de­li­ni ödü­yor. 'Su­ri­ye­’de Esa­d’­ı yık­mak PKK’­yı güç­len­dir­mek an­la­mı­na ge­li­r' de­di­ği­mizde an­la­ma­dı­lar. Su­ri­ye­’ye de­mok­ra­si ge­ti­re­cek­ler­di şim­di Su­ri­ye­’nin bi­le kal­ma­dı­ğı bir Or­ta­do­ğu olu­şu­yor. PKK da Su­ri­ye­’nin ku­ze­yin­de 2015’te kon­trol et­ti­ği böl­ge­yi yüz­de 100 ora­nın­da bü­yü­te­rek Tür­ki­ye için her ge­çen gün bi­raz da­ha bü­yük bir teh­dit ha­li­ne ge­li­yor.

Gü­ven­lik güç­le­ri­nin ope­ras­yon­la­rı açı­sın­dan bak­tı­ğı­nız­da, bu­gün iz­le­nen po­li­ti­ka doğ­ru mu? Gü­ven­lik za­fi­ye­tin­den de söz edi­le­bi­lir mi?
AKP, 7 Ha­zi­ran-1 Ka­sım se­çim­le­ri ara­sın­da PKK ile mü­ca­de­le et­me­di. Te­rör­le mü­ca­de­le gö­rün­tü­sü ile ka­mu­oyu­na yö­ne­lik psi­ko­lo­jik ope­ras­yon yap­tı. Ciz­re­’de 8 gün sü­ren so­ka­ğa çık­ma ya­sa­ğı son­ra­sın­da ope­ras­yon bit­me­me­si­ne rağ­men ope­ras­yo­nu dur­dur­du. Di­ğer ope­ras­yon­lar da baş­la­dı ama so­nuç alın­ma­dan dur­du­rul­du. 7 Ha­zi­ran-1 Ka­sım se­çim­le­ri ara­sın­da­ki gü­ven­lik güç­le­ri­nin ope­ras­yon­la­rı PKK’­ya ek­sik­le­ri­ni gör­me ve gü­ven ar­tır­ma im­ka­nı ver­di. Po­lis özel ha­re­ka­tın do­na­nım, si­lah ve mü­him­ma­tı bu ope­ras­yon­lar için uy­gun de­ğil­di. Bu ope­ras­yon­lar dur­duk­tan son­ra PKK ek­sik­le­ri­ni gi­der­mek için ça­lış­ma­lar ya­par­ken, AKP sey­ret­ti.

'İÇİMİZİ YAKAN GÜNLERDEN GEÇİYORUZ'

Pe­ki 1 Ka­sım son­ra­sın­da­ki ope­ras­yon­lar…
1 Ka­sım son­ra­sın­da ope­ras­yon­la­rı, ol­ma­sı ge­rek­ti­ği gi­bi TSK sür­dü­rü­yor. Po­lis ise des­tek olu­yor. TSK’­nın do­na­nım, si­lah ve teç­hi­za­tı bu mü­ca­de­le için uy­gun. Bun­dan do­la­yı PKK çok bü­yük ka­yıp ve­ri­yor. An­cak, PKK’­yı mu­ha­sa­ra ede­rek, elek­trik ve su­yu ke­se­rek çöz­me gi­bi bir yak­la­şım uy­gu­la­nır ise bu da bü­yük yan­lış olur. PKK ha­len ağır­lı­ğı­nı Su­ri­ye­’ye ver­miş du­rum­da. PKK-PYD, Ame­ri­kan Or­du­su ile Rak­ka­’ya ope­ras­yo­na ha­zır­la­nı­yor. PKK-PYD, Ce­rab­lu­s’­un gü­ne­yin­den AK­P’­nin 'gü­ven­lik­li böl­ge­' di­ye ni­te­len­dir­di­ği böl­ge­ye gir­di bi­le. AKP bu­nu Türk Mil­le­ti­’ne ön­ce 'Ke­sin bil­gi yo­k', son­ra 'Gi­den­ler Arap güç­le­ri­' ya­la­nı ile yut­tur­ma­ya ça­lış­tı. Şim­di PKK-PYD’­li­ler Af­rin ve­ya Kürt da­ğı böl­ge­sin­den Aze­z’­e iler­li­yor. AK­P, PKK için 'gi­ril­me­z' ilan et­ti­ği böl­ge­ye PKK’­nın gi­ri­şi­ni sey­re­di­yor ve bu­nu giz­li­yor.

Bu ne an­la­ma ge­li­yor?
Bu du­rum PKK’­nın, AK­P’­nin yö­net­ti­ği Tür­ki­ye­’den kork­ma­dı­ğı­nı gös­te­ri­yor. PKK’­nın böl­ge­ye gir­me­si, Tür­ki­ye için Mu­su­l’­dan ge­ri çe­ki­liş­ten da­ha kü­çül­tü­cü­. Geçtiğimiz gün­ler­de TBMM’­de AK­P’­ye 'PK­K’­nın bu böl­ge­ye sal­dı­rı­sı yak­la­şı­yor, ne yap­ma­yı dü­şü­nü­yor­su­nu­z' di­ye sor­muş­tum. Çok içi­mi­zi ya­kan gün­ler­den ge­çi­yo­ruz. 1. Dün­ya Sa­va­şı­’n­dan bu ya­na Tür­ki­ye böy­le ge­ri­le­me­miş­ti. AK­P’­nin at­tı­ğı her ge­ri adım, sa­va­şı da­ha güç­lü bir şe­kil­de ül­ke­mi­zin içi­ne ta­şı­yor. PKK şu an­da Tür­ki­ye­’de za­ma­na oy­nu­yor. Su­ri­ye­’de is­te­di­ği me­sa­fe­yi kat edin­ce Tür­ki­ye­’de bü­yük ayak­lan­ma­yı ön gö­rü­yor. Ba­zı kay­nak­lar; Şu­bat 2016 so­nu iti­ba­rıyla PKK’­nın 'kent sa­vaş­la­rı­' di­ye ad­lan­dır­dık­la­rı te­rö­rü tır­man­dı­ra­ca­ğı­nı ifa­de edi­yor. Sur ve Ciz­re baş­ta ol­mak üze­re ope­ras­yon­lar bir an ön­ce ba­şa­rı ile so­nuç­lan­dı­rıl­ma­lı.

'AKP İKİNCİ ADIMI ASLA DÜŞÜNEMİYOR*

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, 'Rusya ile yaşanan uçak krizi, AKP’nin ikinci adımı asla düşünemediğini bir kez daha gösterdi.

‘Başkanlık sevdası PKK’nın işine geldi’

Geç­ti­ği­miz haf­ta yap­tı­ğı­nız 'AKP, HDP ve Apo baş­kan­lık­ta an­laş­tı­' şek­lin­de­ki açık­la­ma­nız, SÖZ­CÜ­’de de man­şet ol­du. Şu an­da ise Gü­ney­do­ğu­’da­ki özerk­lik tar­tış­ma­la­rı en sı­cak gün­dem… Bir yan­dan da HDP Eş­ Genel Başkanı Se­la­hat­tin De­mir­ta­ş’­a açı­lan özerk­lik so­ruş­tur­ma­sı ve par­ti ka­pat­ma­lar ko­nu­şu­lur­ken, bü­tün bu ge­liş­me­le­ri na­sıl de­ğer­len­di­ri­yor­su­nuz?
Bu an­laş­ma Dol­ma­bah­çe­’de ya­pıl­mış­tı. An­cak PKK, Öca­la­n’­ın ka­bul et­ti­ği baş­kan­lık kar­şı­lı­ğı özerk­lik mo­de­li­ni ka­bul et­me­di. PKK, böl­ge­sel ko­şul­la­rın ve AK­P’­nin Tür­ki­ye için tem­sil et­ti­ği za­fi­ye­tin da­ha faz­la ta­viz al­ma im­ka­nı ver­di­ği­ni dü­şün­dü­ğü için De­mir­ta­ş’­a 'Se­ni baş­kan yap­tır­ma­ya­ca­ğı­z' dedirterek an­laş­ma­yı boz­dur­du. Te­rör ör­gü­tü, Öca­la­n’­ın İm­ra­lı­’dan bir an ön­ce çık­mak için faz­la ta­viz ver­di­ği­ni dü­şün­dü. As­lın­da Ce­mil Ba­yı­k’­ın ter­ci­hi Öca­la­n’­ın İm­ra­lı­’da öl­me­si. Böy­le­ce ölü, ta­pı­nı­la­cak ve sır­tın­dan po­li­ti­ka ya­pa­ca­ğı bir li­de­ri ol­sun is­ti­yor. Şim­di ya­şa­nan sü­reç; AK­P’­nin Öca­lan ile Dol­ma­bah­çe­’de açık­la­nan an­laş­ma­yı PKK’­yı ka­bul et­me­ye zor­la­ma­sı sü­re­ci… Türk Si­lah­lı Kuv­vet­le­ri PKK ile mü­ca­de­le eder­ken, AK­P’­li mil­let­ve­kil­le­ri­nin TBMM’­de iki­de bir HDP’­li­le­re 'Ö­ca­la­n’­ı göm­dü­nü­z' di­ye çat­ma­la­rı­nın ne­de­ni de bu… PKK ise Di­yar­ba­kı­r’­da açık­la­dı­ğı 14 mad­de­lik bil­di­ri ile Öca­la­n’­ın Dol­ma­bah­çe bil­di­ri­si­ni ka­bul et­me­di­ği­ni ve et­me­ye­ce­ği­ni gös­ter­di. AKP, 2002’de te­rör­süz bir Tür­ki­ye dev­ral­mış­tı. 2016’da iç sa­vaş teh­di­di ile kar­şı kar­şı­ya kal­mış bir ha­le ge­tir­di ül­ke­yi…

‘Ör­tü­lü ope­ras­yonlar ile bir dış mü­da­ha­le olur­sa iç sa­vaş çı­ka­r’

Bu aşa­ma­da Se­la­hat­tin De­mir­ta­ş’­ın 'Kür­dis­ta­n’­ı ku­ra­ca­ğı­z' şek­lin­de­ki söz­le­ri­ne de dik­kat çe­ke­rek sor­mak is­ti­yo­rum; siz bir iç sa­vaş teh­di­di gö­rü­yor mu­su­nuz?
Ben bir­çok kez De­mir­ta­ş’­ın Ce­mil Ba­yı­k’­a çok ya­kın ol­du­ğu­nu söy­le­dim. De­mir­ta­ş’­ın saz çal­ma­sı­na ina­nan­la­rın gö­zü bel­ki bu kez açı­lır. İç sa­va­şa ge­lin­ce; Türk Mil­le­ti sos­yo­lo­jik do­ku­su çok sağ­lam ve sağ­du­yu­su çok yük­sek bir mil­let. PKK bü­tün ide­olo­jik kir­let­me­si­ne rağ­men hal­kı ça­tış­ma­ya çe­ke­mi­yor. An­cak ba­tı­da bü­yük şe­hir­ler­de ya­pa­cak­la­rı tah­rik­ler ile hal­kı ça­tış­ma­ya sü­rük­ler­ler ise ve ör­tü­lü ope­ras­yon­lar ile dış mü­da­ha­le olur ise iç sa­vaş çı­kar. Bu­ra­da ki­lit; ör­tü­lü ope­ras­yon­lar ile dış mü­da­ha­le­dir. Su­ri­ye iç sa­va­şı, Tür­ki­ye­’ye yö­ne­lik dış müdahale im­kan­la­rı­nı ar­tı­rı­yor. MHP bir çok kez Su­ri­ye po­li­ti­ka­sı­nı de­ğiş­tir­me­si için AK­P’­yi uya­rır­ken, bu ko­nu­la­rı hep göz önün­de tut­muş­tur.

akp mhp genel başkan yardımcısı ümit özdağ pkk ümit özdağ nil soysal
Galería de fotos Vídeos Noticias de última hora Categoría de vídeo Categoría de fotografía Vehaber Contacto Pie de imprenta Menú