Vehaber Logo


Türkiye’nin Suriye’de kontrol ettiği bölgelerde halkın sokağa indiği ve Türk bayrağı parçaladığı iddia edildi

Türkiye’nin Suriye’de kontrol ettiği bölgelerde halkın sokağa indiği ve Türk bayrağı parçaladığı iddia edildi 2024-07-02 00:28:37 - 2024-07-02 00:28:37    
Sosyal medyada Fırat Kalkanı operasyonu ile kontrol altına alınan bölgede TIR'ların ve PTT'nin halk tarafından taşlandığına ilişkin videolar yayıldı. Türk bayrağının çekildiği yerlerde bayraklar aşağı çekildi.

Türkiye'nin Suriye’nin kuzeyinde kontrol ettiği bölgelere ait bazı görüntülerde Türk bayraklarının parçalandığı anlar yer aldı. Yerel kaynakların iddialarına göre, Suriyeli halk Türk bayraklarını yakıp parçalarken AKP iktidarının 'Suriye Milli Ordusu' ilan ettiği grupların denetimindeki bölgede olan Mare'de, Emniyet Müdürlüğü'nde asılı olan Türk bayrağı da indirildi.

Çocuğa istismar iddiasının ardından Suriyelilerin araç ve iş yerlerine zarar verilmişti

Dün akşam saatlerinde Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde yabancı uyruklu bir kişinin 7 yaşındaki çocuğu istismar ettiği iddiası üzerine ilçede yaşayan Suriyelilerin araçları ters çevrilmiş, iş yerleri ateşe verilmişti. Bölgeye sevk edilen polis ekipleri, gruba müdahale etti. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, çıkan olaylarda 5 polisin yaralandığını açıklamıştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da bugün yaptığı açıklamada olayların ardından içlerinde tacizde bulunan şüpheli de olmak üzere 67 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Erdoğan, Suriye ile yeniden diplomatik ilişkiler kurulabileceğinin sinyallerini vermişti

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Suriye ile diplomatik ilişkilerin yeniden kurulup kurulmayacağı sorusu üzerine 'Nasıl ki biz Suriye ile ilişkilerimizi çok çok canlı tuttuysak geçmişte, ailece görüşmelere varıncaya kadar, bilirsiniz, Sayın Esed ile bu görüşmeleri yaptık. Yarın olmaz diye bir şey kesinlikle mümkün değil, yine olur' yanıtını vermişti.

suriyeli
Photo Gallery Videos Breaking News Video Category Photo Category Vehaber Contact Imprint Complaint Menu