Vehaber Logo



YÜCEL: SÜLEYMAN SOYLU, DERHAL DOKUNULMAZLIĞI KALDIRILARAK YARGILANSIN

Yücel: Süleyman Soylu, derhal dokunulmazlığı kaldırılarak yargılansın 2024-05-22 13:48:42 - 2024-05-22 15:19:11    
CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Emniyet'teki Ayhan Bora Kaplan krizinde eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bu soruşturmanın kilit isimlerinden biri olduğunu belirterek, 'Süleyman Soylu'nun derhal dokunulmazlığının kaldırılarak yargılama sürecine dahil edilmesi gerekmektedir' dedi.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Ayhan Bora Kaplan davasında yaşanan kriz ve sonrasında Ankara Emniyeti'nde ortaya çıkan gelişmelerle ilgili olarak, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bu olayların kilit isimlerinden biri olduğunu belirtti. Yücel, Süleyman Soylu'nun dokunulmazlığının kaldırılarak yargılama sürecine dahil edilmesi gerektiğini vurguladı.

Bu açıklama, CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) Samsun'da Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında gerçekleştirilen toplantısının ardından geldi.

Yücel, Emniyet teşkilatı mensupları ile çeteler ve üst düzey bürokratların adının karıştığı bir darbe yapılanmasından bahsedildiğini ve daha kötü günlerin beklendiğini ifade etti. Yargıya, adalet mekanizmasına ve devlete hak ettiği itibar ve güvenin yeniden kazandırılması için Soylu'nun yargılanması gerektiğini söyledi.

Ayhan Bora Kaplan davasında Soylu’nun ismi tutanaklara girdi

61 sanığın yargılandığı Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasında ifade veren İlhan Tatar eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ismini vererek tutanaklara geçirdi. Bunun üzerine Tatar ile Kaplan arasında duruşmada 'Soylu'' tartışması yaşandı.

ayhan bora kaplan
Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü