Muhalefete 'dangalak' diyen İçişleri Bakan Yardımcısı Turan kendisine 'dangalak' diyenlere dava açtı

'2023, Çanakkale’de dünyanın en büyük köprüsünü yapanlarla, köprüyü sadece polemik konusu yapıp, oradan bizi denize dökeceğini düşünen ‘dangalakların’ seçimi olacak' diyen İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, kendisine yönelik sosyal medyada aynı ifadeyi kullananları dava yağmuruna tuttu. Turan'ın yurttaşlara icra takibi başlattığı bildirildi.
Muhalefete 'dangalak' diyen İçişleri Bakan Yardımcısı Turan kendisine
2023-09-18 22:02:25   Güncelleme: 2023-10-02 12:42:52    

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Bakan Yardımcısı Turan, birçok yurttaşa 'Sesli, yazılı ve görüntülü bir ileti ile kamu görevlisine hakaret' suçunu işledikleri iddiasıyla ceza davası açtı.

Turan’ın resmi ikametgâhının Ankara’da, avukatının ise İstanbul’da olmasına rağmen davaların, Çanakkale Lapseki Asliye Ceza Mahkemesi’nde açıldığı iddia edildi. Yurttaşların büyük bir kısmına açılan ceza davası ile 7 bin 80 TL adli para cezası verildi.

'Turan’a serbest olan söz, bize suç sayıldı'

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen yurttaşlar, 'Kendilerinin, Turan’ın ve avukatının Lapseki’de yaşamamasına rağmen tüm davaların Lapseki’de açıldığını, mahkemede itirazlarının görmezden gelindiğini, hatta çağrı kağıdının ulaştırılmadığı bazı yurttaşlar için de yakalama kararı çıkarıldığını' söyledi. Ayrıca yurttaşlar, Turan’ın usulsüz bir şekilde tazminat talebinde bulunduğunu vurgulayarak, 'Mahkeme kararı olmadan bizden tazminat istiyor. Bu duruma da itiraz ettik. Turan’a serbest olan bir söz bize suç sayıldı. Mahkeme adil davranmıyor' diye konuştu.