Muharrem İnce'den Selahattin Demirtaş'a: Gezi olaylarında, 2010 referandumunda neredeydin; açılım sürecinde AKP'nin ortağıydın

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, katıldığı canlı yayında Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a, 'Demirtaş kusura bakmasın da yargıyı 2010'da FETÖ'ye teslim etti. Boykot ettiler referandumu. Öyle bir kötülük yaptınız ki Türkiye'ye. Gezi olaylarında neredeydin Demirtaş. 2010 referandumunda neredeydin. Açılım sürecinde AKP'nin ortağıydın' dedi.
Muharrem İnce'den Selahattin Demirtaş'a: Gezi olaylarında, 2010 referandumunda neredeydin; açılım sürecinde AKP'nin ortağıydın
2023-04-19 15:05:26   Güncelleme: 2023-04-19 15:15:23    

Memleket Partisi Genel Başkanı İnce, kendisine yönelik ''Muharrem Hoca çok ayıp ediyor, bu yakışıksız sözler seçimden sonra da üstüne yapışıp kalacak'' ifadelerini kullanan Demirtaş'a yanıt verdi. 

Sözcü TV'ye konuk olan İnce, Demirtaş hakkında şu ifadeleri kullandı:

'Bugün hapiste yatıyorsan dokunulmazlıkların kaldırıldığı için yatıyorsun. Dokunulmazlık kaldırılırken Ahmet Davutoğlu'nun, Ali Babacan'ın Selçuk Özdağ'ın imzası var. Kılıçdaroğlu'nun açıklaması var. 'Anayasaya aykırı ama evet diyeceğiz' diye. Ben hayır oyu verdim. Babacan, Davutoğlu hazırlamış, Kılıçdaroğlu oy vermiş, Demirtaş hapse girmiş. Ben hayır oyu verdim.

Demirtaş kusura bakmasın da yargıyı 2010'da FETÖ'ye teslim etti. Boykot ettiler referandumu. Öyle bir kötülük yaptınız ki Türkiye'ye. Yargıyı FETÖ'ye teslim ettiler. Gezi olaylarında neredeydin Demirtaş. 2010 referandumunda neredeydin. Açılım sürecinde AKP'nin ortağıydın. Biraz hafızasını zorlamasını istiyorum.'

DEMİRTAŞ NE DEMİŞTİ?

Gezi eylemlerinin devam ettiği 2013’ün Temmuz ayı sonunda CNN Türk programına katılan Demirtaş, çok tartışılan ifadeler kullanmıştı.

Demirtaş, Gezi Parkı eylemlerine ilişkin, 'Hükümeti devirecek, darbeye doğru götürecek bir halk hareketini çıkarabilir miyiz anlayışı vardı. Bu kısmına şiddetle karşı çıktık. Gezi’ye mesafe koyduk' dedi.