Mültecilerin Türkiye'ye gönderilmesine başlandı!

131 mülteciyi taşıyan iki tekne Dikili'ye doğru yola çıktı.
Mültecilerin Türkiye'ye gönderilmesine başlandı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Türkiye'ye 500 mülteci geliyor. Evrensel'in haberine göre, Türkiye ile AB'nin vardığı anlaşma çerçevesinde, mültecilerin Türkiye'ye gönderilmesine başlandı. Toplamda 131 mülteciyi taşıyan iki tekne Midilli Adası'ndan Dikili'ye doğru yola çıktı.

 

İçişleri Bakanı Efkan Ala, bugün 500 mültecinin gelişi için gerekli hazırlıkların tamamlandığını söyledi ve "Yunan yetkililerle temas halindeyiz. 500 kişiyi alabileceğimizi söyledik. Şu ana kadar bize 400 isim verdiler" diye konuştu. Ala, Türkiye'ye gelen Suriyelilerin kayıtlarının alınmasının ardından mülteci kamplarına yerleştirileceğini, diğer ülke vatandaşlarının ise kendi ülkelerine gönderileceğini söyledi.

 

AB ve Türkiye arasında varılan anlaşma kapsamında 20 Mart tarihinden sonra Yunan adalarına giden her mülteci Türkiye'ye iade edilecek. AB ülkeleri ise Türkiye'ye gönderilen her bir Suriyeli karşılığında, Türkiye'deki mülteci kamplarında kalan bir Suriyeliyi kabul edecek. AB'nin alacağı Suriyeli sayısı için azami sayı 72 bin olarak belirlenmişti.

 

Yunan devlet haber ajansı ANA, bugünden itibaren gelecek 3 gün içerisinde her gün yaklaşık 250 Bangladeşli, Pakistanlı, Sri Lankalı ve Afrika ülkelerinden göçmenlerin Türkiye'ye iade edileceğini yazdı.

 

Hafta içinde başkent Atina'da sendikalar ve Göçmenlerle Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen eylemde "Irkçı anlaşmaya hayır" denilerek mültecilerin Türkiye'ye gönderilmesi protesto edilmişti.

 

Bugün, ilk mülteci gemisi de sabah 9.30 sularında Dikili limanına protestolar eşliğinde yaklaştı. Çok sayıda gazetecinin bulunduğu limanda, "Sürgünleri durdurun" yazılı pankartlar dikkat çekti.

Vehaber Menu