Murat Yetkin:Talimatı verenin Erdoğan olduğunu söylemesinin Erdoğan’ı kızdırdığı anlaşılıyor

Gazeteci, yazar Murat Yetkin, Süleyman Soylu'nun İçişleri Bakanlığı görevinden istifa etmesinin ardından konuya ilişkin bir yazı kaleme aldı. Yetkin, 'Soylu’nun 'Cumhurbaşkanım beni bağışlasın' ifadesi de ilginç. 'Öngöremedim' özeleştirisini yapması, bütün eleştirileri kabul ettiğini ve talimatı verenin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olduğunu söylemesinin Erdoğan’ı kızdırdığı anlaşılıyor' dedi.
Murat Yetkin:Talimatı verenin Erdoğan olduğunu söylemesinin Erdoğan’ı kızdırdığı anlaşılıyor
2020-04-12 23:42:06   Güncelleme: 2020-04-12 23:42:06    

Yetkin, Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın konuya ilişkin yaptığı açıklamada,  'Cuma günü kargaşa oldu. Gerekli tedbirler mutlaka alınacak, bunlar zamanlı şekilde açıklanacak' sözlerini de değerlendirerek, 'gizli bir eleştiride' bulunduğunu yazdı: 

Yetkin şunları kaydetti: 

'Soylu’nun istifası kesinleşirse, bu Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kabinesinin şimdiye dek en ciddi kaybı olacak. 

İstifanın kesinleşmesi durumunda Koronavirüs salgının başından bu yana eleştirilerin hedefinde yer alan Erdoğan ve ekibinin hataların büyük kısmından Soylu’yu sorumlu tutarak manevra yapması ihtimali de bulunuyor.

Bu hataların arasında İstanbul ve Ankara belediyelerinin bağış kampanyalarının engellenmesi de bulunabilir. Kalın’ın dolaylı olarak Soylu’nun kararını hedef alan açıklamaları sırasında Erdoğan’ın yerel yönetimlerin bazı çabalarını takdir ettiğini söylemesi buna kanıt gösterilebilir.'