Müslim: Rus uçakları cihatçıları vuruyordu!

PYD'nin Eş Genel Başkanı Salih Müslim, RS FM'de Yavuz Oğhan'dan bidebunudinle programında gündem ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.
Müslim: Rus uçakları cihatçıları vuruyordu!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Müslim'in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

''PYD'nin amacı Suriye'nin bir bütün olarak yoluna devam etmesi. Biz yeni bir oluşum kurduk. Bu gelecek Suriye modelidir. Eğer Suriye yeniden yapılanacaksa, bu bizim Rojova'da kurduğumuz modelin bir genişletilmişi olacaktır. Kürtlerle Araplarla, Türkmenlerle beraber yaşıyoruz.

PYD'NİN PKK İLE İLİŞKİSİ YOK

YPG, Suriye Devrimi'nden itibaren olan Rojova'ya mahsus bir güçtür. PKK ile ilişkisi yoktur. Savaş ilerledikçe özellikle Kürdistan'ın pek çok yerinden katılanlar oldu.  Amed'den Van'dan, Diyarbakırda, Süleymaniye'den  katılanlar oldu. Yanında savaşanlara sen nerden geliyorsun diye soramıyorsun. Zaten PYD de politik bir partidir.  PKK ile ilişki kurmak doğru değildir.

TÜRKİYE'NİN MÜDAHALE HAKKI YOK

Cerablus ile Azez arasında halkımız vardır. Oranın yüzde 50'sini Kürtler teşkil ediyor. Türkmenler ve Araplar da var, karışık bir yer olmasına rağmen çoğunluğu Kürt'tür.  Zaten tarihi olarak da Rojova'nın bir parçasıdır. Orada Demokratik Suriye Güçleri de var. Hem Türkmenler 'den hem Kürtler'den oluşur. Türkiye gerçekten Türkmenleri düşünüyorsa bu güçlerin sözcüsü, komutanı Türkmen'dir. Türkiye bunlara engel oluyor.  Burada dürüst bir şey görmüyoruz. Türkiye'nin müdahale hakkı yok.  Bölgedeki Kürtler Araplar Türkmenler anlaştıysa Türkiye'nin orada ne işi var?

RUS UÇAKLARI CİHATÇILARI VURUYORDU

Uçak düşürülen yer Türkiye'nin sınırıdır. Lazkiye'ye yakındır. Orada toplu halde Türkmenler'in yaşadığı bir yer yok, Ermeniler gibi azınlıklar var. Türkiye iki senedir buraya cihatçı insanları getirip besliyor. Oradan El Nusra, DAİŞ gibi gruplar çıkarılmıştı. Bu sabah geriye dönüldü, yine ağır silahlarla gruplar bölgeye girdiler. Rus uçakları da dağları ele geçirmeye çalışanları vuruyordu."

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü