Mustafa Balbay: İktidar, Türkiye’ye dayatıp hayata geçiremediği siyasal İslamı, sığınmacılar yoluyla deniyor

Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay, sığınmacı meselesiyle ilgili, 'Avrupa, kapıları daha sıkı kapatmaya hazırlanıyorlar. Bu Türkiye’nin daha yoğun göçmen kampı haline gelmesi demek. Dahası Türklere de AB katında sığınmacı muamelesi yapılması demek' dedi.
Mustafa Balbay: İktidar, Türkiye’ye dayatıp hayata geçiremediği siyasal İslamı, sığınmacılar yoluyla deniyor
2023-06-17 14:49:05   Güncelleme: 2023-06-17 14:49:05    

Balbay, yazısında, iktidarın sığınmacı konusundaki tutumu konusunda, 'Ülkeye gelen sığınmacıları ucuz iş günü olarak piyasada serbest dolaştırıp kendi işsizimizi sözüm ona terbiye ediyorlar. Üstelik göç dalgasından seçmen ve ideolojik taban da devşirmeye çalışıyorlar. Türkiye’ye dayatıp hayata geçiremedikleri siyasal İslamı bu yolla deniyorlar' yorumunu yaptı.

Balbay, yüksek faize karşı olduğu bilenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüksek faiz sinyali verdiği açıklamaya yönelik kullandığı, 'Benim faizle ilgili görüşlerim değişmedi. Aynıyım. Şimşek’e yol verdik. Atacağı adımları süratle ve rahatlıkla atmasını kabullendik!' cümlesini de hatırlattı. Balbay, 'Yakında kemer sıkma artınca, 'Yaaa bu Şimşek de ne yapıyor böyle? Biz ona ekonomiyi düzelt dedik ama halkı mahvet demedik' diyecek...' düşüncesini dile getirdi.