Mustafa Koç: Erkekleri cinsiyet eşitliğine davet ediyoruz!

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç: ''Türkiye'deki erkekleri cinsiyet eşitliği hareketine davet ediyoruz'
Mustafa Koç: Erkekleri cinsiyet eşitliğine davet ediyoruz!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2020-08-24 01:21:49    

İştekadınlar.com'un haberine göre, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi tarafından yürütülen ve cinsiyet eşitliği için küresel bir dayanışma hareketi olan HeForSHe’nin 10x10x10 Etki Programı kapsamında dünyadaki 10 şirket liderinden biri seçilen  Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, 22 Ocak'ta Davos'ta yapılacak toplantında cinsiyet eşitliği çalışmalarıyla ilgili 3 temel taahhütte bulunan şirket liderleri ile bir araya gelecek. Moderatörlüğünü Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi Emma Watson’ın üstleneceği toplantıda, liderler bir yılda kat ettikleri mesafeyi kamuoyu ile paylaşacaklar. Davos'taki toplantı öncesi HeForShe için açıklamada bulunan Mustafa Koç, Türkiye'deki erkekleri kampanyaya katılmaya davet etti.

'IMPACT 10X10X10 ŞAMPİYONU OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ'
Davos’ta Emma Watson’ın sorularını yanıtlayacak olan Mustafa V. Koç, 'Kadınsız toplum, yarınsız toplumdur' çağrısını tekrarlarken, daha iyi bir yaşam ve iş ortamı için cinsiyet eşitliğinin önemini vurgulayacak. 
Davos'taki toplantı öncesinde HeForShe'ye özel açıklamada bulunanan Mustafa Koç, Impact şampiyonu olmaktan gurur duyduğunu belirterek şöyle konuştu ' Koç Topluluğu olarak, IMPACT 10x10x10 şampiyonu olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Hem kurumumuz içinde, hem de etki alanımızda önemli bir dönüşümü tetikleyecek programları geliştirdik.'

'TÜRKİYE'DEKİ ERKEKLERİ HAREKETE GEÇMEYE DAVET EDİYORUZ'
Mustafa V. Koç, Davos'taki toplantıda 10x10x10 Etki Programı dahilinde Koç Holding’in taahhüt ettiği 3 alan hakkında bilgi verecek. Bu taahhütler, HeforSHe’nin Türkiye destekçiliği kapsamında 2017’ye kadar 4 milyon destekçiye ulaşmak, 2020 yılına kadar en az 100 bin kişiye cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık eğitimi vermek ve toplumsal cinsiyet duyarlı işyeri kültürünü güçlendirilerek eşitliği sağlamak şeklinde belirlendi. Bu taahhütlere ulaşabilmek için bir çağrıda bulunan Mustafa Koç 'Çalışanlarımızı ve Türkiye’nin dört bir yanından erkekleri toplumsal cinsiyet eşitliği için harekete geçmeye davet ediyoruz.'dedi.

'CİNSİYET EŞİTLİĞİ SADECE KADINLARI İLGİLENDİREN BİR MESELE DEĞİL'
HeForSHe'nin internet sitesinde Mustafa Koç'un erkeklere yönelik yaptığı çağrıya yer veriliyor. Mustafa Koç ' Cinsiyet eşitliği, sadece kadınları ilgilendiren bir mesele değil, benim de katılımımı gerektiren bir insan hakları meselesidir. Kadınların ve kız çocukların yaşadığı her türlü şiddet ve ayrımcılığa karşı harekete geçmeye söz veriyorum.' diyen tüm erkekleri kampanyayı imzalamaya davet ediyor.