Mustafa Koç’un yerine eşi Caroline yönetime geçti!

Ömer Koç’un başkanlığını yaptığı Koç Holding yönetiminde yeni isimler yer aldı. Mustafa Koç’un eşi Caroline Koç ve İpek Kıraç da yönetime girdi.
Mustafa Koç’un yerine eşi Caroline yönetime geçti!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Koç Holding’in 52. Olağan Genel Kurulu dün holdingin Nakkaştepe’deki genel merkezinde gerçekleşti. Ocak ayında vefat eden Koç Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç’un anılması ile başlayan toplantıda, sürpriz isimler dikkat çekti. Merhum Mustafa  Koç’un eşi Caroline Koç, yönetim kurulu listesinde yer alarak ilk kez Koç Holding’de göreve gelmiş oldu.

18 ismin yer aldığı yönetim kuruluna Suna ve İnan Kıraç’ın kızları İpek Kıraç da katıldı. Ayrıca, Fransız işkadını Anne Lauvergeon ile daha önce Ford Motor Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Jacques Albert Nasser, yönetime bağımsız üye olarak girdi.

“GERÇEK BİR HALK ADAMIYDI”

Genel kurula sunulan raporda Mustafa Koç’a atfen “Vizyonu, hayırseverliği ve en önemlisi insani değerleri ile silinmeyecek izler bırakan Mustafa V. Koç, ülkemizin geleceğine her zaman yürekten inandı. Hakiki bir halk adamıydı” sözlerine yer verildi.

BAŞSAĞLIĞI DİLEKLERİ TESELLİ OLDU

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç’un başkanlık ettiği toplantıda konuşan Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, “Kısa süre önce oğlum Mustafa V. Koç’un zamansız kaybı ailece bizleri ve sizleri çok üzdü. Onun ardından; yurt çapında aldığımız başsağlığı dilekleri en büyük tesellimiz oldu”dedi.

Genel kurulda Mustafa V. Koç’un kaleme aldığı 2015 yılı değerlendirmesi de aktarıldı. Mustafa V. Koç son değerlendirmesinde “Bundan sonraki hayalimiz uluslararası arenada çok daha önemli ve büyük başarılar gerçekleştirmek; yurt içindeki uzun vadeli liderliğimizi yurtdışına taşımak ve küresel arenada faaliyet gösteren şirketler ve organizasyonlar ile desteklemek. Bu hayalimizi de gerçekleştireceğimize ben şahsen yürekten inanıyorum” sözleri dikkat çekti. (SÖZCÜ)

MODAYA İLGİ DUYUYOR

Küçük yaştan itibaren modaya ilgi duyan İzmirli Caroline Koç, önemli tekstil projelerine imza attı. Mustafa Koç’u görür görmez aşık olan Caroline Koç, Boston’daki işletme eğitimini bitirince 21 yaşında Mustafa Koç ile evlendi. Cariline Koç, iki çocuk annesi.

LÜKS YATLAR ÜRETİYOR

Vehbi Koç’un kızı Suna Kıraç ve İnan Kıraç’ın kızları olan İpek Kıraç, 1984 yılında İstanbul’da doğdu. Brown Üniversitesi Biyoloji Bölümü mezunu olan İpek Kıraç, lüks yatlar üreten Sirena Marine Yönetim Kurulu Üyeliği ve CEO’luğu yapıyor.

VASİYETİ YERİNE GELDİ

Erkeklerin de cinsiyet eşitliği için mücadele etmesini amaçlayan Birleşmiş Milletlerin “HeForShe” kampanyasının destekçisi olan Mustafa Koç, son dönemdeki tüm konuşmalarında kadın yönetici sayısını artırmak istediklerini ve yönetim kurullarında daha çok kadına yer vereceklerini ifade ediyordu. Yönetim kurulundaki kadın üye sayısının 4′e yükselmesiyle Mustafa Koç’un bu dileği gerçekleşmiş oldu. Yapılan olağan genel kurulda yönetim kurulu üyesi Semahat Arsel’in yanı sıra Caroline Koç, İpek Kıraç ve BootsHEAD şirketinin yönetim kurulu başkanı Anne Lauvergeon yönetim kuruluna girdi.

Sözcü