Mustafa Sandal'dan imam Halil Konakcı'ya: Seni gidi şarlatan kılıklı provokatör

İstanbul'un Pendik ilçesindeki Uluçınar Camii İmamı olan Halil Konakcı, daha önce kadınları, LGBTİ+’ları, dövmecileri, dövme yaptıranları, Atatürkçüleri hedef alması, hilafet çağrısı yapması ve Erzincan Valisi Mehmet Makas’ı makamında takkeyle ziyaret etmesi üzerine gündem olmuştu
Mustafa Sandal'dan imam Halil Konakcı'ya: Seni gidi şarlatan kılıklı provokatör
2023-09-14 08:31:08   Güncelleme: 2023-09-14 08:31:08    

Daha önce 'Hatay’ın çoğunluğu Arap’tır. Kürt ve Arap kardeşlerimiz var orada. Hala da öyle. O zaman da öyleydi... 1938’de Hatay Türkiye topraklarına katıldığında ilk yapılan iş, ezanın yasaklanması oldu. Yani Fransız’ın yapmadığı zulmü bu topraklarda yaptılar' sözleri nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hakkında inceleme başlatılan camii imamı Halil Konakcı, yine açıklamaları nedeniyle tepki çekti. 

Bu sefer de Konakcı‘nın sosyal medyada paylaştığı 'Müslüman kim, kafir kim?' başlıklı videosu üzerine şarkıcı Mustafa Sandal, Konakcı hakkında, 'Şimdi de kafir olduk öyle mi? Seni gidi şarlatan kılıklı provokatör... Hadi koçum başka kapıya, yemezler!' dedi.

Sandal, sosyal medya platformu X üzerinden İmam Konakcı hakkında açıklama yaptı.

Konakcı’nın paylaştığı videoda sarf ettiği, 'Bizim ülkemizde acilen anlaşılabilir bir dille 'Kafir ve müslüman kime denir?' bu tanım yapılmalı. Tanım eksikliğimiz var. Kimse kendini müslüman zannetmemeli... Adam buz gibi kafir. İslam'a sövüyor, Muhammed Mustafa'ya sövüyor, Kur'an'ın emirlerine sövüyor, başörtüsüne sövüyor... Hala kendini müslüman zannetmesin. Dine girmek olduğu gibi çıkmak da var' şeklindeki sözlerine yönelik olarak Sandal, şunları söyledi:

'Şimdi de kafir olduk öyle mi? Seni gidi şarlatan kılıklı provokatör... Burası Atatürk ve silah arkadaşlarının kan dökerek kurduğu laik Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Bugün, yarın ve ilelebet de öyle kalacaktır. Hadi koçum başka kapıya, yemezler!'