Mustafa Şentop: Bazı seçimleri sandıklara hakim olamadığımız için kaybettik

AKP'li eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Bursa'da düzenlenen 'Cumhur İttifakı Hukukçuları İftar Programı'na katıldı. Şentop, 'Cumhurbaşkanımız da seçim sandıkta kazanılır diyordu. Bunun örneklerini yakın zamanda gördük. Bazı seçimleri sandıklara hakim olamadığımız için kaybettik' dedi.
Mustafa Şentop: Bazı seçimleri sandıklara hakim olamadığımız için kaybettik
2024-03-27 11:08:11   Güncelleme: 2024-03-27 11:08:11    

İftara AKP Genel Başkanvekili Efkan Ala, AKP Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, AKP Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ve Cumhur İttifakı adına seçimde görevli olacak hukukçular iştirak etti.

İftarda konuşma yapan Mustafa Şentop, sandıkta görev alacak hukukçulara görev yerlerini ne olursa olsun terk etmemeleri gerektiğini vurguladı.

Yerel seçime sayılı günler kaldığını hatırlatan Şentop, 'Seçim günü ne Cumhurbaşkanımız ne Sayın Bahçeli ne milletvekilleri hiçbiri parti adına çalışmayacak. Pazar günü parti adına sadece sandıklarda görevli arkadaşlarımız çalışacak. Bizim şiarımız, Sayın Cumhurbaşkanımız da daha önce seçim sandıkta kazanılır diyordu. Bunun örneklerini yakın zamanda da gördük. Biz çok kritik seçimler geçirdik. Bazı seçimleri sandıklara hakim olamadığımız için kaybettik' diye konuştu.

'Kısa süreli ama ehemmiyeti büyük olan bir görevden bahsediyoruz' diyen Şentop, 'Bu seçimle beraber Türkiye'de bir dönem kapanacak. Ne olacak? Yeni sistemle beraber 2018 seçimlerinden sonra başlatmış olduğumuz süreç Türkiye'de yerleşmiş olacak. Herkes kendi yerinde, kendi evinde olacak. Milletimiz bunun farkında. Bu dönem kapandıktan sonra bu seçim itibarıyla inşallah Türkiye yeni bir siyasi döneme ve atmosfere girecek. Bu seçimden sonra önümüzdeki yıllarda her şey yerli yerine oturmaya başlayacak' ifadelerini kullandı.

Vehaber Menu