Nagehan Alçı: Hepimizi mahveden TL'nin tarihe karışmasını istiyorum

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, köşe komşusu Fatih Altaylı'nın 'İktidarın parçası haline gelmiş olmak Doğu Perinçek’e yaramış. Sonunda o da iktidarın nimetlerinden faydalanmaya başlamış olmalı' sözlerine işaret ederek, kendisini 'muhalifim' diye adlandıranların da, Doğu Perinçek gibi iktidarın bir parçası olduğunu iddia etti. Alçı, 'Sizler de aynen Doğu Perinçek gibi iktidarın bir parçasısınız. Devlet blokunun, rejim ittifakının bir parçasısınız. Siyah ve Afrikalı bir insana 'Gülbeyaz' ismini verince nasıl o kişi bir anda beyazlaşmıyorsa 'Muhalifim' denince de iktidarın, rejimin ve dolayısıyla Tayyip Bey’in muhalifi olunmuyor, olunamaz.
Nagehan Alçı: Hepimizi mahveden TL'nin tarihe karışmasını istiyorum
2022-10-01 16:39:50   Güncelleme: 2022-10-01 16:39:50    

Evet Perinçek zaman içinde iktidara eklemlendi. İdeolojik açıdan da son derece tutarlı. Ve bunun adını dürüstçe koymuş bir isim. 'Muhalif' görünüp de iktidara hizmet etmiyor. Açıkça Cumhur İttifakı’nın yanında olduğunu söylüyor.' diye yazdı.

AKP'nin Avrupa Birliği hedefini ve reformlarını terk ettiğini belirten Alçı, 'Muhafazakar ve İslami çizgisini koruyarak Milliyetçi-Atatürkçü tezlerle bir bütün haline gelen parti. Bir tip Neo-İttihatçı sentez partisi. Laiklik eksenindeki kimi konular hariç yukarıda saydığım Atatürkçü isimlerin istediği hemen her şeyi yapan parti artık AK Parti. Sultan Hamid’e bağlılığını terk etmeden İttihatçı olabilmeyi başarmış bir yapı. Osmanlı’nın son dönemine dair tartışmaları o yüzden gülerek izliyorum. Teşbih yapmak gerekirse bugünkü Türkiye’yi Sultan Hamid ve Talat Paşa el ele bir koalisyon halinde yönetiyor.' ifadelerini kullandı.

Alçı, Türkiye'nin AB'ye tam üye olmasının 'muhteşem bir hedef' olduğunu kaydederek, 'AB'ye tam üye olan bir Türkiye'de Euro'nun geçerli tek para birimi olmasını ve habire değer kaybedip hepimizi mahveden TL'nin tarihe karışmasını istiyorum. Kıbrıs ve Ege adaları meselesinin AB üyeliği bağlamında çözülmesi gerektiğine inanıyorum. 1915-Ermeni meselesinin ve Kürt sorununun çözümü de AB üyeliğindedir. Rahmetli Mesut Yılmaz'ın çok doğru sözüdür: 'Avrupa Birliği'nin yolu Diyarbakır'dan geçer'' diye yazdı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü