Namaz kılan çiftin önüne işediler!

İngiltere'de Natalie Richardson ve Claire Farrell, parkta namaz kılan Suriyeli çiftin önünde işedi. Olay ırkçılık olarak değerlendirilerek mahkemeye taşındı.
Namaz kılan çiftin önüne işediler!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

İngiltere'nin Plymouth kentinde Çocukları ile parka giden Suriyeli aile, parkta namaz kılmaya kalkınca olay yerinden geçen ve alkollü olduğu iddia edilen 32 yaşındaki Natalie Richardson ve 36 yaşındaki Claire Farrell,  çiftin birkaç metre önünde durarak işemeye başladı.

 
Plymouth Kraliyet Mahkemesi olayı ırkçılık olarak değerlendirerek 6 ay hapis cezası verdi. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

Görgü tanığının aktardığı bilgiye göre "Eğer bu '.....' Müslümanlar namaz kılmaya başlarsa gider önlerinde işerim." dediğini, diğerinin de "Plymoutht'ta olmaz." diye bağırdığını ifade etti. Kadınların parkta bulunan birçok insana ve özellikle de çocuklara rağmen bu tarz bir hareketi yapmalarına engel olmak istediğini, durdurmaya çalıştığında Natalie Richardson'ın kendisini iki eliyle göğsünden ittiğini belirtti.

MAHKEME 6 AY HAPİS CEZASI VERDİ, CEZAYI ERTELEDİ

Mahkeme kadınlara 6 ay hapis cezası verdi. 12 ay aynı suçu işlememek kaydıyla hapis cezalarını erteledi. Şartlı tahliye süresince gözetim altında olacak olan kadınların 300 sterlin mahkeme masrafını da ödemesine karar verildi.