NASA'dan dünyayı şaşkına çeviren kara delik fotoğrafı!

NASA'nın son olarak yayınladığı kara delik görüntüleri şaşırttı.
NASA'dan dünyayı şaşkına çeviren kara delik fotoğrafı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Biliminsanları ilk kez karadalikten çıkan bir şey görüntüledi. Webtekno'nun haberine göre, Kara deliklerin etrafında bulunan her şeyi ölümüne içine çektiğini, yoluna çıkan şeylerin ondan kurtulamadığını bilmeniz için bilim konusunda çok derin bilgilere sahip olmanıza gerek yok. Ancak benzer durum tersi olduğunda işler biraz garip olabiliyor. NASA için bile...

 

NASA'nın Nuclear Spectroscopic Telescope Array (NuSTAR)'ınn da aralarında bulunduğu uzay teleskopları, ilk kez süper kütleli bir kara delikten bir şeyin dışarı çıktığını ve büyük bir X-ray enerji dalgası yaydığını gözlemledi. 

 

Peki NASA'nın gözlemlediği bu şey tam olarak neydi? Konuyla ilgili açıklama yapan Saint Mary's University'de görevli bilim adamlarından Dan Wilkins, bu durumun NASA açısından büyük kütleli kara deliklerin sahip olduğu muazzam enerjiyi anlamada son derece önemli olduğunu söylemekte.

 

NuSTAR baş araştırmacısı Fiona Harrison, ''gizemli'' olarak adlandırdıkları bu enerji kaynağının kara deliğin büyüklüğü ve yapısı hakkında önemli ipuçları sunacağı belirtmekte. Tabi yine de bu durumun nasıl ve neden olduğuna dair bir bilgi mevcut değil. 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü