'Ne Türkiye'nin, ne Irak'ın, ne de Suriye'nin geleceğinde bölücü terör örgütüne yer yoktur'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak'ın kuzeyinde düzenlenen 'Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım Operasyonu' Komuta Merkezi'ne bağlandı. Erdoğan, 'Ne Türkiye'nin, ne Irak'ın, ne de Suriye'nin geleceğinde bölücü terör örgütüne ve teröre asla yer yoktur' dedi.
'Ne Türkiye'nin, ne Irak'ın, ne de Suriye'nin geleceğinde bölücü terör örgütüne yer yoktur'
2021-04-24 16:40:20   Güncelleme: 2021-04-24 16:53:37    

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak'ın kuzeyindeki Metina bölgesine yönelik düzenlenen 'Pence Şimşek - Pençe Yıldırım' operasyonunun komuta merkezine bağlandı. 

'Ne Türkiye'nin, ne Irak'ın, ne de Suriye'nin geleceğinde bölücü terör örgütüne ve teröre asla yer yoktur' diyen Erdoğan, operasyonlarda azami oranda yerli ve milli savunma sanayii ürünlerinin kullanılmasının ayrı bir iftihar meselesi olduğunu söyledi.

Erdoğan, 'Amacımız, güney sınırlarımızda oluşturulmaya çalışılan terör varlığını tamamen ortadan kaldırmak ve tehditleri bertaraf etmektir' ifadesini kullandı. Erdoğan, şunları kaydetti:

- Irak'ın toprak bütünlüğüne saygılı şekilde icra edilen bu harekat, bölgede barış ve huzurun tesis edilmesine önemli katkılar sağlayacaktır.

- Sığınak-barınak ve mağaraların ateş altına alındığı operasyonda, şu ana kadar çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü