Netanyahu 'Hamas'a karşı Yeşaya kehanetini göreceğiz' demişti! Yeşaya kehaneti ne anlama geliyor?

İsrail ordusu Gazze'ye yönelik kara harekatına hazırlanırken, İsrail Başbakanı Netanyahu da 'Hamas'a karşı Yeşaya kehanetini göreceğiz' ifadelerini kullanmıştı.
Netanyahu
2023-10-26 15:14:52   Güncelleme: 2023-10-26 15:40:36    

Netanyahu, Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e düzenlediği saldırılar ve İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne gerçekleştireceği belirtilen kara harekatı hakkında basın açıklaması yaptı
Konuşmasının sonunda İsraillilere seslenen Netanyahu, Hamas’a karşı Tevrat’ın 'Yeşaya' kitabındaki 'kehaneti' göreceklerini öne sürerek, şunları söyledi:
'Artık tek bir amaç için bir araya gelmenin zamanıdır; Zafere ulaşmak için hızla ilerlemek. Ortak gücümüz ile haklılığımıza ve Yahudi halkının ebediliğine olan derin inancımızla Hamas'a karşı Yeşaya kehanetini göreceğiz.

'Ülkenden şiddet, sınır boylarından soygun ve yıkım haberleri duyulmayacak artık. Surlarına kurtuluş, kapılarına Övgü adını vereceksin’(Yeşaya 60:18).'

Yeşaya kitabı nedir, kehanetleri neler anlatıyor?

Yeşaya kitabı, Tanah'taki Son Peygamberlerin ilk kitabı olarak görülüyor. Bu kitabın ardından Hezekiel, Yeremya ve Oniki küçük peygamber kitaplarının geldiğine inanılıyor. Hristiyanlıktaki Eski Ahit'te ise bu sıralama biraz farklı olarak görülüyor.

Kitapta 66 konu bulunurken, ilk 39 konu 'günahkar Yehuda Krallığı'nın ve Tanrı'ya karşı gelen her ulusun yıkılacağı kehanetini ortaya koyuyor.
Son 27 konu, Tanrı'nın ihtişamı altında' İsrail ulusuna ait 'yeni bir krallık kurulacağı' kehanetinde bulunuyor.