Netanyahu: Hamas'a verilecek askeri karşılık Ortadoğu'yu yeniden şekillendirecek

İsrail güçleri ve Hamas arasındaki çatışmalar 3. gününe girdi. İsrail tarafında en az 800 kişi hayatını kaybederken; İsrail'in hava saldırılarında da 600'e yakın Filistinli yaşamını yitirdi. Netanyahu son yaptığı açıklamada 'Hamas'a verilecek askeri karşılık Ortadoğu'yu yeniden şekillendirecek' dedi.
Netanyahu: Hamas'a verilecek askeri karşılık Ortadoğu'yu yeniden şekillendirecek
2023-10-09 19:39:53   Güncelleme: 2023-10-09 19:39:53    

Gazze saldırılarında 560 Filistinli hayatını kaybetti, 2 bin 900 kişi yaralandı. İsrail tarafında ise şu ana kadar 800'den fazla kişi öldü, 2 bin 400 kişi yaralandı.
İsrail Başbakanı Netanyahu, abluka altındaki Gazze Şeridi yakınında bulunan yerleşim yerlerinin yöneticilerinden sabırlı olmalarını istedi ve 'Orta Doğu'yu değiştireceklerini' söyledi.
İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze'nin tamamen ablukaya alınacağını, bölgeye elektrik, gıda ve yakıt sağlanmayacağını açıkladı

Ben Gurion Havalimanı'na roket saldırısı

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 436 kişinin yaşamını yitirdiği açıkladı. Bakanlık, 2 bin 300 kişinin yaralandığını duyurmuştu. Kassam Tugayları, Telegram'dan yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in, Gazze'de sivillere yönelik saldırılarının devam etmesine cevap olarak, Ben Gurion Havalimanı'na roket saldırısı düzenlendiğini duyurdu.
Açıklamada ayrıca 'Aksa Tufanı' kapsamında Askalan kentine de 100 roket atıldığı ifade edildi. Hamas'ın siyasi bürosundan bir yetkili, aralarında üst düzey askeri yetkililerin de bulunduğu 100'den fazla İsraillinin yakalanıp Gazze Şeridi'ne nakledildiğini söyledi.
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Kurulu Konseyi'nden bir sözcü yaptığı açıklamada, Hamas'ın İsrail'e düzenlediği saldırılarda çok sayıda ABD vatandaşının öldüğünü belirtti.