Nevşin Mengü’den Bakan Varank’a: Hapse girmek istemiyorum o nedenle yanıt vermeyeceğim, ortada faşist bir zihniyet olduğu kuşkusuz!

Gazeteci Nevşin Mengü, Meclis’te yaptığı konuşmada ODTÜ’lü olduğunu belirterek bir anısını anlatan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a yönelik, 'Hazırlığı atladı mı artık, belki ODTÜ’ye nasıl girdiyse hazırlığı da öyle atlamıştır anlatabiliyor muyum?' dedi. Mengü, kendisine, 'Tuttuğum aynada, kendi faşist zihniyetleri karşılarına çıkınca nasıl da zorlarına gidiyor!' diyerek tepki gösteren Varank’a, 'Hapse girmek istemiyorum o nedenle yanıt vermeyeceğim. Ortada faşist bir zihniyet olduğu kuşkusuz!' dedi.
Nevşin Mengü’den Bakan Varank’a: Hapse girmek istemiyorum o nedenle yanıt vermeyeceğim, ortada faşist bir zihniyet olduğu kuşkusuz!
2022-11-26 13:04:28   Güncelleme: 2022-11-26 13:04:28    

Gazeteci Nevşin Mengü, YouTube yayınında, 'Meclis’te bilgi veren bakanlardan bir tanesi Mustafa Varank’tı. Kendi döneminde üniversitelerin ideolojik birer merkezler haline gelmiş olduğunu, kendilerinin bunu değiştirdiğini söyledi. Kendisi ODTÜ mezunu, bir anısı anlattı. Siz değerlendirin ben size dinleteyim' diyerek Bakan Varank’ın Meclis’teki, 'Ben ODTÜ mezunuyum 199 mezunuyum 28 şubatın en caf caflı zamanlarında ODTÜ’de okudum. Ve ODTÜ’ye ilk birinci sıralamada başarılı olarak girdim. Ve ben ODTÜ’ye girdiğimde siyaset sosyolojisi dersini üniversite hayatımın ilk dersini CHP içi çok önemli olan Ayşe Ayata’dan aldım. Ve o ilk derste Ayşe Ayata bana ne yaptı biliyor musunuz? Bütün arkadaşlarımla oturuyorduk, dedi ki, ‘sen ayağa kalkabilir misin?’ dedi. Dedi ki ‘sen nere mezunusun?’ ben İstanbul imam hatip mezunuyum dedim. Dedi ki ‘şu giydiğin gömleğe  ve pantolona bir bak. Senin gibi burada giyinen bir başka insan var mı?’ dedim ki’ burada arkadaşlarımız var onlar da pantolon-gömlek giyiyor’ dedim. ‘hayır, sen onlardan farklı görünüyorsun’ dedi. ‘biz buna sosyolojide ne diyoruz biliyor musun? Toplum dışı olmak diyoruz’ dedi. Bunu bana kim yaptı biliyor muşunu? Sizin o çok değer verdiğiniz, o 95 yılında milletvekili adayı yaptığınız Ayşe Ayata yaptı. İşte biz sizin o üniversite zihniyetinizi alaşağı ettik. Yeni üniversite zihniyetini inşa ettik' sözlerine yer verdi.

Mengü: Belki ODTÜ’ye nasıl girdiyse hazırlığı da öyle atlamıştır

Mengü, 'Yeni üniversite zihniyeti inşa ettikleri muhakkak da Ayşe Ayata, Sencer Ayata’nın eşi. Ayşe tatile çıktı vardı ya, Kıbrıs Harekâtı vardı ya, o Ayşe o Ayşe işte diye. Valla ODTÜ’lü arkadaşlara sordum, ‘dünyanın en nazik insanıdır, Allah Allah ne alakası var’ dediler. Bilmiyorum artık Sayın Varank’ın günahı boynuna. Ayşe hanım da zarif biridir cevap verir mi vermez mi böyle bir iddiaya bilmiyorum. Bir de tabii kendisi imam hatip mezunu olduğuna göre ODTÜ İngilizce eğitimi veren bir yer aslında, ilk dersinin hazırlıkta olması lazım, değil mi? Önce hazırlık okumuş olması lazım. Hazırlığı atladı mı artık, belki ODTÜ’ye nasıl girdiyse hazırlığı da öyle atlamıştır anlatabiliyor muyum? O dönem sorular… Hatırlayın öyle dönemler oldu' ifadelerini kullandı.

 

Varank: Faşist zihniyet

Bakan Varank sosyal medya hesabından Mengü’ye tepki göstererek şunları kaydetti:

'Tuttuğum aynada, kendi faşist zihniyetleri karşılarına çıkınca nasıl da zorlarına gidiyor! Ben Indiana'da fizikçi Geoffrey Fox ile çalıştım, beraber makalelerimiz var, hiç kılık kıyafetimle, inancımla ilgilenmedi. Ona da yaz istersen, belki soruları dağıtmıştır?'

Mengü: Ortada faşist bir zihniyet olduğu kuşkusuz!

Mengü ise Bakan Varank’a şöyle yanıt verdi:

'Hapse girmek istemiyorum o nedenle yanıt vermeyeceğim. Ortada faşist bir zihniyet olduğu kuşkusuz!'