Nevzat Aydın'dan işçilere: Nankörler

Kuryelerinin eylemiyle gündeme gelen Yemeksepeti’nin kurucu yönetim kurulu üyesi Nevzat Aydın, Twitter’da yaptığı açıklamada hakkını arayan işçilere 'nankör' dedi.
Nevzat Aydın'dan işçilere: Nankörler
2022-03-02 11:42:56   Güncelleme: 2022-03-02 11:52:43    

Son aylarda çalışan kuryelerin isyanı ve greviyle birlikte adından sıkça söz ettiren Yemek Sepeti'nin eski CEO'su ve kurucu ortağı Nevzat Aydın, resmi sosyal medya hesabı Twitter'dan eski kurumuyla ilgili bir paylaşımda bulundu. Nevzat Aydın’ın hakkını arayan Yemeksepeti işçilerine ‘nankör’ demesi tepki çekti.

'Benim hakkımda ne yazık ki gereksizce biraz fazla atıp tutuluyor son zamanlarda. Ben Yemeksepeti'ni 7 sene önce sattım ve epey bir zaman önce de yönetimini de bıraktım. Lütfen bu konuda bilinçli bir şekilde eleştirin veya tweet atın arkadaşlar' diyen Aydın, 'Yönetim kurulu Delivery Hero'da aktif bir görev değildir. Yakın bir zamanda o da düşecek zaten' ifadelerini kullandı.

'İLK İŞİM O NANKÖRLERİ GÖNDERMEK OLURDU'

Aydın, sözlerinin devamında ise, 'Bu arada iyi ki Mert işin başında; bana kalsaydı ilk işim, o işi yavaşlatan nankörlerin tamamını göndermek olurdu' diye yazdı.

Aydın şöyle devam etti: 'Kopan yaygaranın sebebi ise; benim 3 yıl önce 'kuryeler de bunu hak ediyor' diyip 'onları da tıpkı hepimizin olduğu gibi kendi bordromuza alalım' diye ısrar etmemdir. Taşeron olarak hiçbir ekstra imkanları - mesela özel sağlık sigortası - olmadan çalıştırsak sorun yoktu. Bu, bu konudaki son tweetimdi. İsteyen istediğine inanır.'

CÜNEYT ÖZDEMİR YANIT VERDİ

Gazeteci Cüneyt Özdemir ise, Twitter hesabından Nevzat Aydın'ın Yemeksepeti direnişindeki işçilere 'nankör' demesine tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:

'Yemek Sepeti’nde yeni bir seviye ‘nankörler’!! (Ah benim kurye kardeşim sen misin hakkını savunan?) Bu nankörler olmasa Nevzat kardeşiniz Maldivler’de ada kapatıp party yapardı… Ahh pardon o yeni yapıldı değil mi!!!

Nevzat Aydın, Özdemir'e yanıt vererek şu ifadeleri kullandı:

'Yine her zaman olduğu gibi hiç anlamadığınız konularda popülizm yapıyorsunuz. Ben son kuruşuna kadar vergisini verdiğim helal para ile istediğimi yaparım. Kimsenin de sırtından para kazanmadım hayatım boyunca. Yazık.'

Aydın, Özdemir'e verdiği yanıtların devamında, 'Hak arayışındaki insanları değil, iş yavaşlatanları nankör olarak değerlendiriyorum' dedi.

Nevzat Aydın'ın bu ifadeleri ardından Twitter'da #NankörSensinNevzatAydın etiketi açıldı ve birçok kullanıcı Aydın'a tepki gösterdi.

DÜĞÜN İDDİASI

Aydın’ın lüks düğününe dair iddia, Takvim’in haberine dayanıyor. Buna göre, Yemeksepeti’nin kurucusu Nevzat Aydın, ikinci evliliği için 5 milyon dolar bütçe ayırdı. Maldivler’de ada kapattı. 150 arkadaşını özel uçakla taşıdı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü