Nihat Doğan'ın Özgecan tweeti için takipsizlik kararı!

Özgecan Aslan'ın katledilmesinin ardından 'Siz de mini eteği giyip soyunup laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca da bas bas bağırmayacaksınız' tweeti atan Nihat Doğan hakkında savcılık takipsizlik kararı verdi.
Nihat Doğan'ın Özgecan tweeti için takipsizlik kararı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Nihat Doğan, Özgecan Aslan'ın  öldürülmesinin ardından yazdığı bir tweet nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında takipsizlik kararı verildi.
 
Doğan, Özgecan'ın katledildiği gün Twitter hesabından "Siz de mini eteği giyip soyunup laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca da bas bas bağırmayacaksınız" mesajını paylaşmıştı.

Takipsizlik kararının en başında Nihat Doğan'ın savcılık ifadesine yerverildi. Doğan, söz konusu tweeti Özgecan Aslan değil, Ahu Sungur için yazdığını söyledi.

Takipsizlik kararının son bölümünde şu ifadeler kullanıldı: "Şüpheli, tanık ifadeleri ve bilirkişi raporuna göre suça konu paylaşımın şüpheli Nihat Doğan ile Ahu Sungur arasında geçtiği , genele atılan bir tweet olmadığı, Ahu Sungur’un da herhangi bir şikayetinin söz konusu olmadığı, genele atılan tweetlerde görüleceği gibi şüphelinin olayın üzüntüsünü belirten paylaşımlarda bulunduğu, Ahu Sungur'a Attığı suça konu paylaşımın daha sonra kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından @ahusungur1 ibaresinin kaldırılarak genele atılmış algısının oluşturulduğu, aslında şüphelinin Ahu Sungur'a cevap olarak suça konu paylaşımı yaptığı tüm dosya kapsamından anlaşılmıştır."
 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü