Noel ağaçları ve hediyeleri yasaklandı!

Tacikistan, Noel ağaçlarını ve hediyeleşmeyi yasakladı. Ülkedeki tek Noel ağacı, başkent Duşanbe'de bir merkezde yer alacak.
Noel ağaçları ve hediyeleri yasaklandı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Tacikistan'da okullara ve üniversitelere gönderilen kararnamede "hediyeleşme, havai fişek kullanımı ve yemek organizasyonları"nın yanı sıra, yapay ya da gerçek Noel ağacı kurulumunun da yasaklandığı belirtildi.

NOEL BABA KOSTÜMÜ GİYEN BİRİ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Ülkede 2011'i 2012'ye bağlayan yılbaşı gecesi, Noel Baba kılığına girmiş bir kişi yakınlarının evinin önünde bıçaklanarak öldürülmüştü. Öldürülen kişinin ailesi saldırının dini motivasyonla gerçekleştirildiğini belirtmiş, polis ise iddiaları reddederek olayla ilgili yakalanan 3 kişinin sarhoş olduğunu bildirmişti.

Cinayetten yalnızca bir kaç gün önce ise, ülkedeki sorumlu din adamı Müslümanları yılbaşı kutlamalarına katılmamaya çağırmıştı.

Tacikistan'da, ülke kültürüne aykırı olarak değerlendirilen diğer tatil günleri de baskı altında. Geçtiğimiz 2 yıl boyunca Cadılar Bayramı kutlamaları sırasında polis vampir kostümlü kişileri gözaltına aldı. Ülke düğün ve cenazeler konusunda da katı sınırlar getirmiş durumda. Bu yıl doğum günü partisini, İrlanda temalı barda kutlayan bir adama 600 dolarpara cezası kesilmişti.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü