Nur Sürer’den Farah Zeynep Abdullah’a tepki: Yılmaz Güney'le ilgili konuşmak kimsenin haddi değil

Nur Sürer, Farah Zeynep Abdullah’ın Yılmaz Güney’le ilgili sözlerine tepki göstererek, 'Yılmaz Güney bizim; yani sinemacıların kırmızı çizgisidir' dedi.
Nur Sürer’den Farah Zeynep Abdullah’a tepki: Yılmaz Güney'le ilgili konuşmak kimsenin haddi değil
2023-10-10 23:37:35   Güncelleme: 2023-10-10 23:37:35    

Show Tv'de izleyicilerle buluşan 'Aile' dizisinde Hülya Soykan karakterine hayat veren oyuncu Nur Sürer, meslektaşı Farah Zeynep Abdullah'ın Yılmaz Güney'le ilgili sözleri hakkında konuştu. Sürer, Yılmaz Güney’in kadınlara şiddet uyguladığı iddiasına, 'Beni o hiç ilgilendirmiyor, hiç kimseyi ilgilendirmiyor' yanıtını verdi.

Hürriyet'ten Sayit Durmaz'ın aktardığına göre, Nur Sürer, şu ifadeleri kullandı:

'Hiç kimsenin haddi değil Yılmaz Güney’le ilgili konuşmak. Yılmaz Güney sinemanın kilometre taşıdır, o kadar. Onun yaptığı şu kadar şeyi yapsınlar, ondan sonra konuşsunlar. Yılmaz Güney bizim; yani sinemacıların kırmızı çizgisidir. Kırıldım tabii bu açıklamalara.'

Yazar Murathan Mungan, Yılmaz Güney'in ölüm yıldönümü nedeniyle sosyal medyada 'Yılmaz Güney'in ölümünün 37'nci yılı. İyi bir yönetmen, iyi bir oyuncu, iyi bir senarist olmasının yanı sıra sinemamızın en iyi yürüyen erkeğiydi. Bir daha kimse onun gibi boynunu hafifçe yana kırarak hüzünle bakarken içimizin en ücra yerine dokunamadı' ifadelerini kullandı.

Mungan'ın paylaşımına yanıt veren Farah Zeynep Abdullah ise, 'Sinemamızın en iyi yürüyen erkeği ve kadın döven ve şiddet türleri açısından zengin ve etkili silah kullanan diyelim' yazdı.

Güney'in ailesi de, oyuncunun paylaşımıyla ilgili dava açma kararı aldı. Dava haberini duyan Abdullah, X hesabından 'Hakimi vurmak yok ama' yazdı.