Nuriye Gülmen: Terör demagojilerine inanmayıp bir şeyler yapan herkese teşekkür ediyorum

Tutuklu yargılandığı davanın 4'üncü duruşmasına SEGBİS ile bağlanan Nuriye Gülmen 'Terör demagojilerine inanmayıp bizim için bir şeyler yapan herkese teşekkür ediyorum. En başından beri mahkemeye keyfi olarak getirilmedim' dedi.
Nuriye Gülmen: Terör demagojilerine inanmayıp  bir şeyler yapan herkese teşekkür ediyorum
2017-11-17 18:48:07   Mettre à jour: 2017-11-17 18:48:07    

Açlık grevinin 254'üncü gününde olan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve ev hapsinde bulunan öğretmen Semih Özakça'nın yargılandığı davanın 4'üncü duruşması Sincan Cezaevi Kampüsü duruşma salonunda başladı. Müdafi avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada, aynı davadan yargılanan Acun Karadağ, Veli Saçılık, sivil toplum örgütü temsilcileri, HDP ve CHP milletvekilleri bulunuyor. Ev hapsi ile tutuklu yargılanan Özakça tekerlekli sandalye ile duruşmaya katıldı.

 

Numune Hastanesi'nde kurulan SEGBİS ile duruşmaya katılan Gülmen’in yorgun görüntüsü ekrana yansıdı. Salondakilere el sallayan Gülmen, alkışlarla karşılık buldu. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı izleyicilerin çıkartılacağı yönünde uyarıda bulundu. Gülmen'in açlık grevinin 236'ncı gününde doktoru Onur Karahancı, 38 kiloya düştüğünü açıklamıştı. Gülmen'in görüntüsü tutuklandığı 22 Mayıs'tan bu yana kamuoyuna yansımıyor.

Elini göğsün üzerinde tutarak ifade veren Gülmen, sık sık yutkunarak, kendisine destek olanları isim isim saydı ve teşekkür etti. Gülmen, ifadesinde, 'Yüksel direnişine, kendisini yalnız bırakmayan herkesi en içten duygularımla selamlıyorum. İnsanlar açlığımızı paylaştılar. Esra Özakça, Mehmet Güvel, Feridun Osmanağaoğlu ve İsmail Erdoğan, açlığımızı paylaştılar. Onları sevgiyle selamlıyorum. Yüksel direnişçilerini, Acun hocayı, Veli abiyi, Nazife’yi, Mehmet’i, Sultan’ı ve artık tanımadığım gazetelerden gördüğüm Yüksel’i sahiplenen direnişçilere ayrıca selamlarımı gönderiyorum. Yanımızda olan halkımıza yürekten teşekkür ediyorum. Terör demagojilerine inanmayıp bizim için bir şeyler yapan herkese teşekkür ediyorum. Milletvekillerine ve avukatlarımıza… En başından beri mahkemeye keyfi olarak getirilmedim. Mahkemelere katılmak istediğim halde' diye konuştu.

Gülmen’in beyanlarının ardından duruşmaya 10 dakika ara verildi.

Aranın ardından savcı, esas hakkında mütalaa verdi. İddia makamı, Acun Karadağ hakkında ‘örgüt propagandası ve üyeliği’nden beraat istedi.

Semih Özakça’nın örgüt talimatı ile eylem yaptığı anlaşıldığından TCK 220/7 maddesi gereği cezalandırmasını isteyen savcı, diğer suçlardan beraatini talep etti.

Savcı mütaalsında, Nuriye Gülmen için bir kez üyelik 314/2 uyarınca, 2911’den beraat talebinde bulunurken, Gülmen’in tutukluluğun devamını istedi.