Nusaybin'de yasaklı mahallelere yürüyüş!

Nusaybin’de sokağa çıkma yasağının dördüncü gününde binlerce kişi yasaklı mahallelere yürüdü. DBP Eş Başkanı Kamuran Yüksek, Kürt halkının Kobanê’deki gibi kenetleneceğini söyledi.
Nusaybin'de yasaklı mahallelere yürüyüş!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Mardin’in Nusaybin İlçesi’ndeki dört mahallede sokağa çıkma yasağı dördüncü gününe girereken, halk DBP ve HDP’nin çağrısıyla sokağa çıktı. Aralarında DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, HDP milletvekilleri İbrahim Ayhan, Bedia Özgökçe Ertan, Behçet Yıldırım, Mehmet Ali Aslan, İmam Taşçıer ve Erdal Ataş ile Nusaybin Belediyesi eş başkanlarının da bulunduğu binlerce kişi, ilçe merkezindeki DBP İlçe Örgütü önünden yasaklı mahallelere yürüdü.

Mahallelere girmeye çalışan heyetin önü Midyat yolu üzerine özel harekat polislerinin kurduğu barikat ile kesildi. Burada bir açıklama yapan Kamuran Yüksek, Kürt halkının kendi kendini yönetme iradesi gösterdiğini, devletin saldırılarının bu iradeyi kıramayacağını söyledi ve saldırıların son bulması çağrısı yaptı. Yüksek, “Bu halk nasıl ki Kobanê etrafında kenetlendiyse devlet baskılarının uygulandığı kentler etrafında da kenetlenecektir” dedi.

Konuşmanın ardından 10 dakikalık oturma eylemi yapıldı ve kitle yeniden yasaklı mahallelere doğru yürüyüşe geçti. Polis ise yürüyüşe gaz bombaları ve tazyikli suyla müdahale etti. Halk da polise taş ve havai fişeklerle karşılık verdi.

Polis saldırısında 70 yaşındaki Abdulaziz Budun başına gaz fişeği isabet etmesi sonucu yaralandı. Budun, Nusaybin Devlet Hastanesi’ndeki tedavinin ardından taburcu edildi.

Nusaybin’de zırhlı araç kullanılamaz hale getirildi

Nusaybin’de ise yasaklı dört mahalleyi birbirine bağlayan Çağçağ Caddesi üzerinde konumlanan ve buradan Dicle Mahallesi’ne saldıran kobra tipi bir zırhlı aracın yanında şiddetli bir patlama yaşandı. Patlama sonucunca araç kullanılamaz hale geldi. İşlevsiz araç, TIR yardımıyla şehirlerarası otogara çekildi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü