ÖDP'li Alper Taş: Sosyalistlerin bir adayı olsaydı daha dirençli çıkardık bu süreçten

''Türkiye siyasetinin en önemli eksikliği birleşik sosyalist devrimci öznenin gelişememesidir.''
ÖDP'li Alper Taş: Sosyalistlerin bir adayı olsaydı daha dirençli çıkardık bu süreçten
2018-06-26 16:57:41   Güncelleme: 2018-06-26 16:57:41    

ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş, seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Taş, şu değerlendirmelerde bulundu:

Bardağın dolu tarafını ele almalıyız öncelikle. Gezi’den bu yana AKP’ye yani siyasal-İslamcı rejime karşı oluşan bir direnç var. Bu direnç çözülmüş değil. 7 Haziran’da, 16 Nisan’da, Adalet Yürüyüşü’nde,  ‘Tamam’ kavramı üzerinde de üretti kendini. Bu direnç Türkiye’nin geleceği açısından önemli ve bu direncin önemli bir kısmını gençlik oluşturuyor. Bu direnci sahiplenmeyerek bir geleceğimizin olmayacağını da bilmemiz gerekiyor.

HDP’nin barajı aşmasını başarı olarak değerlendiren Taş, sözlerini şöyle tamamladı:

HDP’ 7 Haziran’da barajı ideolojik hegemonya ile aşmıştı. Bu seçimlerde HDP’nin barajı aşması bir aritmetiktir, AKP’nin daha fazla çoğunluk elde etmemesi açısından kullanılmış oylardır, destek olarak görmek gerekiyor. Bu yüzden HDP’ nin ideolojik hegemonyası zayıflamış, CHP’nin kendini sosyal- demokrat manada toparlayamadığı bir noktada bugün Türkiye siyasetinin en önemli eksikliği bu iki gücün dışında birleşik sosyalist devrimci öznenin gelişememesidir. Burada bizim eksikliğimiz çoktur. Örneğin, sosyalistlerin bir adayı olsaydı daha dirençli çıkardık bu süreçten.